Produsul a fost adaugat in cos

Ulei de Lavandin, bio, 10ml, Saimara

Cod produs: 5943091000458

Producator: Saimara

29.00 Lei

cu TVA inclus
Certificat Bio,
  • Cumparati minim 4 bucati si aveti o reducere de 3%
  • Cumparati minim 8 bucati si aveti o reducere de 5%
Asistenta comenzi(L-V: 10 - 17): 0752.498.740

 

Ulei de Lavandin, bio, 10ml, Saimara

 

Lavandinul sau Lavandula x intermedia este un hidrid intre Lavandula Angustifolia si Lavandula Latifolia.

In oferta noastra de uleiuri esentiale gasiti 3 varietati de lavanda:

 

Lavandin – are multe din proprietatile terapeutice ale lavandei, dar aroma sa este dulce, usor mentolata. Este un aliat de nadejde pentru sistemul respirator al copiilor si adultilor in sezonul rece, Este un ulei care alina, calmeaza si reconforteaza, dar care si stimuleaza in acelasi timp.

 

Ulei de Lavanda – are o aroma dulce, ierboasa care calmeaza, reconforteaza, reduce tensiunea nervoasa, frica si anxietatea. Este cea mai buna alegere cand vrei sa te relaxezi. Se poate folosi in preparatele cosmetice pentru piele deoarece reduce aspectul cicatricilor, al ridurilor si ajuta la calmarea arsurilor solare.

 

Ulei de Lavanda fina (veritabila / adevarata) – are o aroma mai puternica si mai complexa. Acest aspect se datoareaza faptului ca pentru obtinerea uleiului esential se foloseste lavanda angustifolia care creste la o altitudine mai mare si pentru o perioada mai scurta de timp. Proprietatile terapeutice sunt cele ale lavandei standard, aroma este diferita, fiind mai intensa.

 

Diferente intre lavandin si lavanda:

* lavandinul se inmulteste prin butasire (nu creste in natura), pe cand lavanda adevarata se poate inmulti atat prin seminte cat si prin butasire (creste in natura sau poate fi cultivata)

* frunzele si florile sunt diferite la cele 2 varietati: lavandinul are o tija mai lunga, spic mai gros iar culoarea florilor este violet; lavanda adevarata are o tija mai mica si florile de culoare “lavanda”

* altitudinea la care cresc

 

Beneficii ulei de Lavandin

Aromaterapie cu lavandin - Folosit in aromaterapie, uleiul esential de lavandin actioneaza asupra sistemului respirator (sustine sistemul respirator al copiilor si adultilor in sezonul rece), cat si asupra sistemului nervos, ajutand la combaterea stresului si anxietatii.

 

Lavandin pentru masaj - uleiul esential de lavandin se poate folosi pentru maximizarea efectelor masajului. Cateva picaturi in uleiul de masaj induc o stare de relaxare, ajuta la detensionarea musculara, imbunatatesc circulatia sangelui, reduc aspectul cicatricilor si vergeturilor si inlatura senzatia de oboseala. Uleiul de lavandin amplifica efectul terapeutic al masajului.

 

Lavandin pentru cosmetice handmade – uleiul de lavandin se poate folosi ca ingredient cosmetic pentru crearea de produse cosmetice bio si naturale handmade.

 

Lavandin pentru casa - uleiul de lavandin face minuni pentru starea de spirit, dar si pentru aerul din locuinta. Este o alternativa sanatoasa si 100% naturala la lumanarile parfumate si odorizantele de camera chimice din comert.

 

Uleiuri compatibile: uleiul de lavandin (lavandina) se poate folosi in combinatie cu uleiurile esentiale de: Bergamota, Cedru, Cuisoare, Salvie, Geraniu, Imortele, Lamaie, Neroli, Patchouli, Absolut de Trandafir, Rozmarin, Sandal si Vetiver.

 

Aroma ulei de lavandin: similara cu cea a lavandei, cu note dulci, usor mentolate.

 

Ulei esential 100% natural, fara adaos de parfumuri sintetice. Pur 100%. Nediluat. Cultura organica. Kid Friendly.

 

Denumirea plantei in latina: Lavandula x intermedia

 

Familia botanica: Lamiaceae

 

Cultura: organica

 

Tara de origine: Franta

 

Calitate: ulei esential pur 100% si natural, fara adaos de parfumuri sintetice

 

Kid Friendly: Da

 

Metoda de extractie: distilare cu abur

 

Partea plantei din care s-a obtinut uleiul: flori

 

Componente ale uleiului esential (alergeni): Linalool, Limonene, Geraniol, Coumarin

 

Ambalare: in recipient de sticla de 10 ml, de culoare bruna, prevazut cu picurator si capac cu filet.

 

Utilizare ulei esential de lavandin

Piele – uleiul de lavandin, ca de altfel orice ulei esential, NU se aplica direct pe piele. Se foloseste doar in combinatie cu un ulei purtator (ulei vegetal presat la rece). 

Difuzare – Difuzarea este procesul de dispersare a uleiurilor esentiale si se poate face prin diferite metode.

Cele mai eficiente sunt:

* difuzarea cu ajutorul difuzoarelor cu ultrasunete - aparat pentru aromaterapie care evapora uleiul esential folosind doar apa, fara a folosi caldura. Difuzorul cu ultrasunete nu afecteza proprietatile terapeutice ale uleiului si este ideal pentru spatii micii si medii.

* difuzarea cu ajutorul nebulizatoarelor - descompune uleiul esential in particule foarte mici care se absorb mult mai rapid. Este cea mai buna metoda pentru a beneficia de proprietatile terapeutice ale uleiurilor esentiale. Nebulizatorul nu are nevoie de apa, doar de ulei esential, si este ideal pentru spatiile mari.

Ingredient pentru cosmetice handmade – se poate folosi ca ingredient si in cosmeticele handmade: parfumuri, deodorante, uleiuri de masaj, produse pentru ingrijirea tenului si corpului, pentru parfumarea sapunurilor naturale, si pentru parfumarea incaperilor prin realizarea de odorizante de camera naturale care improspateaza aerul si incanta simturile.

 

Pastrare & Precautii

* A se pastra intr-un loc racoros, departe de surse de caldura si lumina.

* A nu se lasa la indemana copiilor.

* A se evita contactul cu ochii.

* A se pastra in ambalajul original cu capacul inchis ermetic.

* A nu se administra intern. Ingestia unui ulei esential se face numai sub stricta supraveghere a unui medic cu pregatire in aromaterapie.

* A nu se aplica pur pe piele. Uleiurile esentiale sunt doar pentru uz extern si niciodata in forma pura (se dilueaza in uleiuri purtatoare).

* A nu se utiliza de femeile insarcinate, care alapteaza si de cei care se afla sub supraveghere medicala fara a se consulta un specialist.

* A nu se utiliza in caz de alergii sau sensibilitati cunoscute.

* A se opri imediat utilizarea in caz de reactii adverse.

* Difuzarea uleiurilor esentiale se face cu precautie in preajma animalelor de companie.

* A nu se devarsa in mediul acvatic.

 

Informatiile de pe acest site sunt oferite cu titlu informativ si nu pot fi considerate informatii medicale. Proprietatile, recomandarile si modul de utilizare sunt obtinute din surse de referinta, insa nu angajeaza sub nicio forma responsabilitatea noastra. Pentru utilizarea in scop medical, va rugam sa consultati un medic specialist.

 

Produsele noastre sunt 100% naturale si din acest motiv pot exista diferente de aspect, culoare sau miros de la un lot la altul, fara ca aceste diferente sa influenteze siguranta si calitatea produsului.


In ciuda eforturilor noastre de a asigura informatii corecte in descrierea si prezentarea produselor, pot exista situatii in care producatorii schimba eticheta sau prezentarea produsului, fara sa ne anunte. Te rugam sa iei descrierile si fotografiile cu titlu informativ. De asemenea, produsele si informatiile prezentate pe site nu sunt destinate si nu ar trebui sa fie folosite ca un substitut pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice afectiune medicala sau boala. Pentru orice utilizare terapeutica, te sfatuim sa te adresezi direct unui medic, inainte de a incepe un tratament.

Parerile utilizatorilor
0 review-uri

Adauga un comentariu