Produsul a fost adaugat in cos

Extract de Schisandra CO2, 10ml, Mayam

Cod produs: 6424414013427

Producator: MAYAM

12.00 Lei

cu TVA inclus
  • Cumparati minim 4 bucati si aveti o reducere de 3%
  • Cumparati minim 8 bucati si aveti o reducere de 5%
Asistenta comenzi(L-V: 10 - 17): 0752.498.740

 

Extract de Schisandra CO2, 10ml, Mayam

 

Schisandra, planta originara din China, face parte din categoria celor 50 de plante medicinale fundamentale in medicina traditionala chineza. Fructele acestei plante, de un rosu aprins, sunt uscate si mai apoi folosite sub diverse forme, cu scop terapeutic pentru diferite afectiuni. Din vremuri indepartate, aceasta planta a fost folosita si in medicina populara a Coreei si Japoniei. 

Schisandra este cuprinsa in farmacopeea Chinei si Japoniei. Compozitia acestor fructe atrage interesul sporit al clinicilor si institutiilor de cercetare din Occident, care au relevat printre altele, actiune hepato-protectoare si anti-tumorala. Farmacopeea chineza coteaza doua soiuri: Schisandra chinensis si Schisandra sphenanthera, ambele fiind surse de substante bioactive interesante si rare.

Extractul de Shisandra are un continut ridicat de nesaponificabile incluzand principii rare cum ar fi lignanii (schizandrin, gomisin), fitosteroli, himachalene, santalene, santalol, substante organice cu structura complexa.

In mod special compusii lipofili (prezente in extractul CO₂) dovedesc actiune antialergena. Conform testelor COX-2 s-a ajuns la concluzia ca extractul de schisandra prezinta o actiune antiinflamatorie crescuta.

Extractul CO₂ de schisandra are o eficacitate superioara in comparatie cu tincturile si extractele hidro-alcoolice; arata o activitate anti-proliferativa remarcabila, ce se poate observa deja la o dilutie de 1:2000.

 

Metoda de obtinere: prin extractie CO₂

 

Despre extractia CO₂: este o metoda ecologica nepoluanta, curata, de inalta tehnologie, agreata de organismele de certificare bio, ce permite obtinerea unui randament superior presarii la rece. Metoda garanteaza puritatea maxima a extractului, nealterarea si nedeteriorarea compusilor plantei. Dioxidul de carbon este inert, nu are miros, este non-toxic si este disponibil nelimitat.

Pe parcursul extractiei CO₂ substantele sensibile la temperaturi mai ridicate raman intacte, iar compusii cu potential oxidativ nu sunt afectati datorita excluderii oxigenului.

Un avantaj foarte important este durata de valabilitate mai mare a acestor uleiuri obtinute prin extractie CO₂ in comparatie cu cele obtinute prin presare, macerare sau chiar distilare. 

Este nevoie de aproximativ 8 kg de materie prima pentru a obtine 1 kg de extract.

 

Origine: vegetala, nu contine niciun fel de aditivi, solventi, conservanti sau ingrediente de sinteza. Extractul este complet natural si corespunde cu prevederile normelor Europene pentru preparatele aromatice 1334/2008. Planta provine din China, extractul este produs in Germania.

 

Proprietati organoleptice: lichid uleios de culoare maro, miros fin aromat, caracteristic 

 

Solubilitate: solubil in uleiuri si alcool, insolubil in apa

 

Ingrediente (INCI): schizandra sphenanthera fruit extract 

 

Proprietatile extractului de schisandra:

* antiiritant

* antioxidant potent

* dermoprotector

* anti-aging

* calmant si linistitor pentru piele

* reduce hiperproliferarea celulara si inflamatia cutanata

* inhiba procesele oxidative si degenerative ale celulelor

* regenerator si reparator cutanat 

 

Recomandari, aplicatii:

* profilaxia problemelor cutanate

* piele cu tendinta alergica, iritativa

* pielea sensibila, hiper-reactiva

* ten problematic, acnee, ten cu imperfectiuni

* inflamatii cutanate

* arsuri solare

* piele atopica, eczeme, dermatite, urticarie

* prurit (mancarimi)

* inainte si dupa expunerea la soare

 

Mod de utilizare in cosmetica:

* dozaj indicativ: 0,5 - 2%

* in emulsii se adauga la faza finala

* ca ingredient in creme pentru ingrijirea pielii sensibile, reactive

* incorporat in compozitii cosmetice dedicate ingrijirii pielii atopice 

* in creme, balsamuri si lotiuni pentru regenerarea pielii 

* ca activ in creme dedicate tenului acneic, problematic

* ca ingredient in creme pentru pielea uscata si sensibila

* ca activ anti-aging in creme, seruri, lotiuni

* creme si lotiuni dupa expunerea la soare

* creme si uleiuri de plaja

 

Mod de pastrare: la loc uscat si racoros, ferit de razele solare

 

Date de siguranta, precautii in utilizare:

* a nu se depasi dozajul recomandat

* a nu se lasa la indemana copiilor

* contraindicat in sarcina

* uz extern


In ciuda eforturilor noastre de a asigura informatii corecte in descrierea si prezentarea produselor, pot exista situatii in care producatorii schimba eticheta sau prezentarea produsului, fara sa ne anunte. Te rugam sa iei descrierile si fotografiile cu titlu informativ. De asemenea, produsele si informatiile prezentate pe site nu sunt destinate si nu ar trebui sa fie folosite ca un substitut pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice afectiune medicala sau boala. Pentru orice utilizare terapeutica, te sfatuim sa te adresezi direct unui medic, inainte de a incepe un tratament.

Parerile utilizatorilor
2 review-uri

Citeste parerile clientilor nostri
Dana B.
04 mai 2020
Rating: 5

a cumparat acest produs în 21 aprilie 2020
Mihaela T.
06 mai 2020
Rating: 5

a cumparat acest produs în 21 aprilie 2020
Adauga un comentariu