Produsul a fost adaugat in cos

Starter kit kombucha bio, Fairment

Cod produs: 4260461016002

Producator: Fairment

293.79 Lei

cu TVA inclus
Certificat Bio,
  • Cumparati minim 4 bucati si aveti o reducere de 3%
  • Cumparati minim 8 bucati si aveti o reducere de 5%
Asistenta comenzi(L-V: 10 - 17): 0752.498.740

Starter kit kombucha bio, Fairment

Prepara-ti singur acasa ceaiul de Kombucha cu ajutorul kitului de start Kombucha Starter Kit de la Fairment! O bautura obtinuta din culturi vii de kombucha, fermentata, naturala si sanatoasa.

Cutia contine:
-1 pachet cu ciuperca Kombucha (Scoby) stabilizata pentru temperatura ambientala, certificata bio
-1 borcan pentru fermentare cu capac avand capacitatea de 1893 ml
-o bucata de panza
-o bucata de elastic
-1 plic cu 100g zahar certificat bio
-1 plic de ceai mixt certificat bio
-1 manual in limba engleza despre Kombucha
-intructiuni de utilizare in engleza si in romana.

Ingrediente scoby: apa, ceai*, zahar*
*din agricultura ecologica
Ingrediente plic de zahar: zahar din trestie*
*din agricultura ecologica
Ingrediente plic ceai mixt: ceai verde*, ceai negru*
*din agricultura ecologica

Mod de preparare: 

Pentru a prepara kombucha, avem nevoie de:
-ciuperca de kombucha (scoby)
-60ml lichid starter
-12g ceai
-100g zahar
-1,3 litri de apa

Pasul 1: Puneti intr-un vas la fiert 300ml de apa. Cand apa ajunge la punctul de fierbere, se opreste focul si se pune in apa la infuzat plicul cu mixul de ceai. Lasati la infuzat aproximativ 8 minute pentru a avea un ceai concentrat. Strecurati frunzele de ceai.

Pasul 2: In borcanul pentru fermentat, puneti 1 litru de apa rece, ceaiul preparat la pasul 1, si plicul cu cele 100g de zahar. Amestecati pana cand zaharul este complet dizolvat. Lichidul ar trebui sa fie acum doar putin caldut/dezmortit. Verificati acest lucru inainte, nu puneti niciodata ciuperca (scoby) in apa prea calda pentru ca ciuperca nu poate tolera temperaturi prea mari.

Pasul 3: Adaugati ciuperca kombucha (scoby) impreuna cu lichidul starter. Ciuperca scoby vine intr-un plic cu 60ml de lichid starter, turnati tot continutul (ciuperca + lichid) in borcanul pentru fermentare. Acoperiti borcanul cu bucata de panza din kit pe care o fixati cu ajutorul elasticului din kit. Kombucha trebuie sa poata respira, iar bucata de panza va tine departe mustele si alte insecte.

Pasul 4: Acum lasati tot amestecul sa fermenteze intr-un loc ferit de lumina directa a soarelui, timp de 7-10 zile. Cu cat o lasati mai mult la fermentat, cu atat devine mai acidifiata si mai putin dulce. Cu ajutorul unui pai curat, puteti gusta regulat bautura pentru a vedea daca este pe gustul dvs. in acel stadiu. Dvs. veti decide cand bautura este gata, in functie de preferintele privind aciditatea si gustul. 

Pasul 5: Dupa ce v-ati asigurat la pasul 4 ca bautura este la momentul si gustul potrivit, putem separa bautura de ciuperca. Atentie, lasati intotdeauna 60-200ml de lichid impreuna cu ciuperca, acesta va constitui lichidul starter pentru un nou lot de kombucha. Bautura rezultata dupa ce am separat ciuperca impreuna cu cei 60-200ml de lichid, se poate pune in sticle. Pentru un gust carbogazos, se mai poate lasa la fermentat inca 2-4 zile la temperatura camerei, timp in care se pot adauga diverse plante, fructe, etc. pentru a crea arome interesante. Imaginatia dvs. este libera sa creeze diverse combinatii. Atentie mare, in timpul procesului de fermentare se creeaza o mare presiune in sticle, verificati zilnic sticlele pentru a nu fi prea mare presiunea de la fermentare riscand sa explodeze sticla. Dupa ce am terminat si procesul de fermentare, vom pune sticlele in frigider. Se recomanda a se consuma bautura in 1-2 saptamani maxim de la preparare pentru a beneficia din plin de toate beneficiile bauturii proaspete de Kombucha.

Pentru a crea un nou lot de bautura kombucha, reluam procesul descris mai sus.

Sfat:
-daca recoltati kombucha cand este mai dulce, puteti lasa ciuperca scoby impreuna cu lichidul starter sa se mai acidifieze inca 3 zile in borcan inainte de a produce un nou lot.

Fabricat in Germania


In ciuda eforturilor noastre de a asigura informatii corecte in descrierea si prezentarea produselor, pot exista situatii in care producatorii schimba eticheta sau prezentarea produsului, fara sa ne anunte. Te rugam sa iei descrierile si fotografiile cu titlu informativ. De asemenea, produsele si informatiile prezentate pe site nu sunt destinate si nu ar trebui sa fie folosite ca un substitut pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice afectiune medicala sau boala. Pentru orice utilizare terapeutica, te sfatuim sa te adresezi direct unui medic, inainte de a incepe un tratament.

Parerile utilizatorilor
0 review-uri

Adauga un comentariu