Produsul a fost adaugat in cos

Culturi starter pentru kefir de apa bio 6g, Fairment

Cod produs: 4260461012905

Producator: Fairment

87.78 Lei

cu TVA inclus
Certificat Bio,
  • Cumparati minim 4 bucati si aveti o reducere de 3%
  • Cumparati minim 8 bucati si aveti o reducere de 5%
Asistenta comenzi(L-V: 10 - 17): 0752.498.740

Culturi starter pentru kefir de apa bio 6g, Fairment

Prepara-ti singur acasa kefir de apa cu ajutorul culturilor starter certificate bio Fairment! O bautura obtinuta din culturi vii de kefir de apa, fermentata, naturala si sanatoasa.

Ingrediente : culturi de kefir de apa*, zahar*.
*din agricultura ecologica

O cutie contine 6g de culturi uscate de kefir de apa sub forma de granule.

Valori nutritionale/100g:
Energie: 0kj / 0 kcal
Grasimi: 0g din care saturate 0g
Glucide: 0g din care zaharuri: 0g
Proteine: 0g
Sare: 0g

Mai jos regasiti o reteta de preparare a bauturii din kefir de apa: 

Pentru a prepara kefirul de apa, avem nevoie de:
-1 lingura de granule de kefir de apa
-30g de smochine uscate, curmale, stafide sau caise uscate;
-750 ml apa
-60g zahar
-o jumatate de lamaie bio
-1 borcan de 1 litru

Pasul 1: Puneti apa in borcanul pentru fermentare si adaugati zaharul. Amestecati pana zaharul este complet dizolvat.

Pasul 2: Adaugati cele 30g de smochine uscate, stafide, caise uscate sau curmale. Adaugati sucul de la o jumatate de lamaie, plus jumatatea de lamaie stoarsa cu tot cu coaja in borcan (doar daca folositi lamai bio, cititi cu atentie cand cumparati lamai daca puteti folosi sau nu coaja).

Pasul 3: Adaugati granulele cu kefirul de apa. Acoperiti borcanul cu o panza si fixati panza cu un elastic pentru a nu patrunde mustele si insectele in borcan.

Pasul 4: Acum lasati tot amestecul sa fermenteze intr-un loc ferit de lumina directa a soarelui, timp de 1-3 zile. Cu lasati mai mult la fermentat, cu atat bautura devine mai acidifiata si mai putin dulce. Cu ajutorul unui pai curat, puteti gusta regulat bautura pentru a vedea daca este pe gustul dvs. in acel stadiu. Dvs. veti decide cand bautura este gata, in functie de preferintele privind aciditatea si gustul. 

Pasul 5: Strecurati granulele de kefir si fructele uscate folosing un strecurator. Puteti consuma imediat bautura, sau o puteti pune la pastrat in sticle. Pentru a deveni carbogazificata, puteti fermenta suplimentar bautura de kefir de apa in sticle inchise ermetic la temperatura camerei timp de inca 2-4 zile, timp in care se pot adauga in sticle diverse plante, fructe, ierburi pentru a crea diverse arome. Atentie mare, in timpul procesului de fermentare in sticlele inchise ermetic se pot crea presiuni mari, de aceea este indicat sa verificati zilnic sa nu se acumuleze prea mult gaz si sa explodeze sticlele. Pastrati in frigider dupa ce ati incheiat procesul de fermentare.

Pentru a crea un nou lot de kefir de apa, reluam procesul descris mai sus, folosind granulele strecurate din lotul anterior.

Fabricat in Germania

 


In ciuda eforturilor noastre de a asigura informatii corecte in descrierea si prezentarea produselor, pot exista situatii in care producatorii schimba eticheta sau prezentarea produsului, fara sa ne anunte. Te rugam sa iei descrierile si fotografiile cu titlu informativ. De asemenea, produsele si informatiile prezentate pe site nu sunt destinate si nu ar trebui sa fie folosite ca un substitut pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice afectiune medicala sau boala. Pentru orice utilizare terapeutica, te sfatuim sa te adresezi direct unui medic, inainte de a incepe un tratament.

Parerile utilizatorilor
0 review-uri

Adauga un comentariu