Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !

Ce inseamna bio?

Ce inseamna BIO? (bio = ecologic = organic = eco, aceste cuvinte sunt sinonime)

Inseamna faptul ca pe intreg procesul de productie a unui produs, incepand de la cultivarea materiei prime si pana la finalizarea procesului de productie, rezultand produsul finit, s-au folosit numai substante naturale, ecologice.
Ca sa dam un exemplu, un suc bio de coacaze: pe solul unde se cultiva acele coacaze, nu se folosesc ingrasaminte chimice, nici nu se stropesc plantele cu insecticide si pesticide chimice, se folosesc doar substante naturale pentru cresterea plantelor. Ingredientele din suc, in cazul de fata zaharul din trestie, este si el cultivat tot ecologic, adica fara chimicale. Sper ca ati prins ideea:)

Cum recunosti un produs certificat bio?
Toate produsele ecologice trebuie sa aibe OBLIGATORIU pe ambalaj semnul de produse ecologice, iar sub acest semn este inscris codul institutiei care a efectuat certificarea (de exemplu RO-ECO-008), precum si daca produsul este de origine UE sau Non-UE.
Aceasta este sigla care arata ca un produs este ecologic. Lipsa acestei sigle pe ambalajul produsului inseamna ca acel produs NU este certificat bio:

Asadar consumand produse certificate BIO, chiar daca preturile sunt putin mai mari decat la produsele necertificate, avem siguranta ca nu ne otravim organismul cu tot felul de chimicale (insecticide, pesticide, ingrasaminte, hormoni, etc) care din pacate se regasesc in majoritatea alimentelor care se vand astazi in magazine si din pacate chiar si la piata. Chiar daca mergem la piata sa ne cumparam rosii sau legume, din pacate tot mai multi tarani, ca sa aibe productie cat mai mare, utilizeaza in gradini produsele chimice pe post de ingrasaminte, pesticide, insecticide, etc.

Alegerea este a fiecaruia, fiecare dintre noi suntem pana la urma responsabili de sanatatea noastra, si daca ne imbolnavim din cauza hranei pline de chimicale, este responsabilitatea noastra, noi alegem sa consumam sau nu produse ecologice sau cu chimicale.

Scopul nostru pe Obio.ro este sa va informam corect, si sa va oferim o alternativa sanatoasa la alimentatia obisnuita, conventionala.

Nu ezitati sa ne contactati pentru nelamuriri.

Arrow up icon