Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

Tratament natural pentru problemele unghiilor: Top 5 remedii

unghii ingrijite

 

Mainile sunt cartea noastra de vizita, motiv pentru trebuie sa le acordam atentia cuvenita si de multe ori, modul in care acestea arata spune multe despre starea noastra de sanatate. Unghiile de la maini si de la picioare pot trada anumite afectiuni sau carente si pot fi afectate totodata si de aparitia micozelor. De asemenea, ele se pot exfolia, pot deveni casante si isi pot pierde stralucirea naturala. Pentru toate aceste probleme, solutia ar putea fi un tratament natural pentru sanatatea unghiilor.Descopera in randurile de mai jos care sunt cele mai comune probleme ale unghiilor, dar si o serie de remedii naturale eficiente pentru tratarea unghiilor!

Care sunt cele mai frecvente probleme ale unghiilor

Problemele unghiilor pot avea cele mai diverse cauze, insa rezultatele sunt intotdeauna inestetice. Mai mult decat atat, aspectul unghiilor poate oferi o multime de indicii asupra starii de sanatate a unei persoane. Iata in cele ce urmeaza care sunt cele mai des intalnite probleme ale unghiilor si cauzele acestora:

  • - Unghii fragile

Unghiile fragile se numara printre cele mai frecvente si intalnite probleme ale unghiilor, acestea manifestandu-se prin ruperea usoara, fragilitatea si subtirea unghiei. Daca te intrebi care sunt cauzele acestei fragilitati, afla ca utilizarea in exces a lampilor UV sau LED, traumatismele locale, contactul frecvent cu apa sau cu diversi detergenti, contactul cu substante chimice, deficitul de vitamine si minerale, dar si problemele generale de sanatate se numara printre cauzele frecvente ale unghiilor fragile.

  • - Unghii fisurate

O alta problema des intalnita a unghiilor, cu atat mai mult in cazul unghiilor lungi este si fisurarea unghiilor. Daca te intrebi de ce se rup unghiile, aceasta afectiune este cauzata, de regula, de micile traumatisme de natura mecanica sau de expunerea unghiilor la diversi detergenti sau substante chimice.

  • - Unghii incarnate

Unghiile incarnate reprezinta una dintre cele mai neplacute probleme ale unghiilor. Cauzele? Ei bine, incarnarea unghiilor poate fi determinata de purtarea unei perechi de incaltaminte inadecvate, de deformari ale unghiilor sau de ingrijirea si taierea necorespunzatoare a acestora. De cele mai multe ori, aceasta problema apare la nivelul degetului mare de la picior, insa poate fi prezenta la oricare alta unghie.

  • - Unghii ingalbenite

O multime de persoane se confrunta cu unghiile ingalbenite. Cele mai frecvente cauze ale ingalbenirii unghiilor sunt folosirea unui lac de unghii sau a unei oje de slaba calitate si fumatul. In cazul in care nu-ti colorezi unghiile cu oja si nu faci parte din categoria fumatorilor, cauza unghiilor ingalbenite ar putea fi de natura medicala - boli ale ficatului, boli tiroidiene, infectia fungica sau carenta de fier si zinc.

  • - Onicofagie

Din exterior, onicofagia, cunoscuta si ca obiceiul compulsiv de roadere a unghiilor, poate parea o problema usor de tratat. Din nefericire, atunci cand este corelata cu stresul, onicofagia este dificil de stopat fara un ajutor. In afara tratamentelor propriu-zise care pot fi incercate, pentru a elimina aceasta afectiune este recomandat sa identifici cauzele emotionale ale problemelor cu care te confrunti. Reducerea stresului poate contribui semnificativ la eliminarea acestui obicei.

  • - Leuconichia

Leuconichia este o alta problema a unghiilor, caracterizata de petele si dungile albe prezente pe unghii. Cu totii obisnuiam sa le numaram in copilarie si sa cream diverse jocuri pe seama acestora, insa leuconichia este cauzata de lipsa calciului din organism. Cauzele nu se opresc insa aici, caci petele albe pot fi determinate si de predispozitia genetica, utilizarea unor produse cosmetice de calitate indoielnica, de bolile cardiovasculare, de lipsa vitaminelor si mineralelor, psoriazis sau stres.

  • - Unghii exfoliate

Cauze similare problemei anterioare determina si aparitia unghiilor exfoliate si aici facem referire la mostenirea genetica, traumele locale, psoriazis, lipsa de vitamine si minerale sau contactul frecvent cu apa. Ti-am vorbit intr-un articol anterior despre beneficiile vitaminelor si mineralelor, prin urmare o alimentatie sanatoasa poate aduce o contributie importanta sanatatii unghiilor tale.

  • - Onicoliza

Si onicoliza sau desprinderea unghiilor este o o problema des intalnita a unghiilor in randul populatiei. Cauzele acestei afectiuni pot fi de natura mecanica sau medicala. Printre cei mai comuni factori declansatori ai acestei probleme a unghiilor se numara diabetul, pellagra, psorizazisul, lupusul, dermatita, infectiile fungice si bacteriene sau deficitul de vitamine si minerale.

  • - Unghii denivelate

Nici cauzele unghiilor denivelate nu se diferentiaza prea mult de cele mentionate in cazul problemelor anterioare. Psoriazisul, distrofia, infectiile fungice, expunerea la substante chimice si indepartarea necorespunzatoare a ojei sau a materialelor de constructie a unghiilor se numara printre principalele cauze ale denivelarilor unghiilor. Asa cum se intampla si in cazul unghiilor ingalbenite, tratarea unghiilor din punct de vedere estetic se poate desfasura la un salon specializat.

  • - Micoza

Micoza unghiilor este o afectiune dermatologica infectioasa cronica, foarte neplacuta si dificil de tratat. Cunoscuta si sub denumirea de onicomicoza, aceasta problema a unghiilor e defenita in mod traditionat de o infectie fungica a unghiei. Micozele sunt de regula cauzate de contaminarea de la piscine sau saune, utilizarea la comun a perechilor de incaltaminte, transpiratia piciorului in incaltaminte sau frecarea de pantofi. Folosirea unor produse pentru igiena personala bio poate fi un pas important in tratarea si prevenirea afectiunilor unghiilor.

  • - Probleme cauzate de ingrijirea necorespunzatoare

O problema la fel de des intalnita este si ingrijirea necorespunzatoare a unghiilor, cauzata de indepartarea inadecvata a ojei sau a materialelor de constructie specifice. In acest mod, unghiile devin fragile, cu tendinta de exfoliere. Foloseste produse specifice pentru ingrijirea corporala si apeleaza la remediile naturiste pentru tratarea unghiilor, pe care ti le vom mentiona in randurile de mai jos.

Vitamina A pentru fortificarea unghiilor

Aportul optim de vitamina A este foarte important, deoarece aceasta vitamina contribuie la mentinerea sanatatii unghiilor. De fapt, aceasta hraneste cuticula si tesutul unghiilor, iar lipsa sa provoaca uscarea cuticulelor si exfolierea unghiilor. Prepara un tratament dintr-o ceasca de ulei de masline in care adauga 6 picaturi de vitamina A uleioasa, incalzita in prealabil. Inmoaie unghiile in solutia rezultata timp de 20 de minute. Repeta tratamentul o data la 4-5 zile, pe o perioada de 3-4 saptamani, pentru eficienta garantata in tratarea unghiilor bolnave.

Ulei de arbore de ceai impotriva micozelor

Micozele unghiilor reprezinta, de fapt, infectii fungice care poate avea mai multe cauze, printre care si igiena precara, umiditatea sau caldura in exces. Onicomicozele, asa cum se mai numesc aceste infectii se manifesta prin colorarea unghiei in galben sau maro, prin matuirea suprafetei acesteia si prin ingrosarea tesutului. De asemenea, unghia poate deveni casanta.

Pentru a scapa de micoza unghiilor poti utiliza ulei de arbore de ceai, unul dintre cele mai bune uleiuri esentiale, care are proprietati antiseptice. Dupa dus, aplica doua picaturi pe unghia afectata si asteapta sa se usuce. Repeta aplicarea tratamentului zilnic, pana ce vei observa rezultate in tratarea unghiilor. Acesta este, poate, cel mai bun remediu naturist pentru infectia unghiei de la picior.

Ulei de argan pentru mentinerea sanatatii unghiilor

Prin proprietatile pe care le are, uleiul de argan mentine sanatatea unghiilor, regenerandu-le si sporindu-le rezistenta. Cu ajutorul unei pensule de oja pe care ai curatat-o inainte aplica ulei de argan pe fiecare unghie si lasa-l sa actioneze timp de 10 minute. Acest remediu natural este ideal pentru a fi folosit si ca metoda de prevenire a problemelor unghiilor, pentru ca le va conferi stralucire si va evita exfolierea lor.

Bicarbonat de sodiu pentru unghii patate

Principala cauza care conduce la patarea unghiilor este deficienta de zinc din organism. In cazul femeilor, unghiile se pot pata si ca o consecinta a utilizarii frecvente a ojelor si lacurilor dedicate. Daca te confrunti cu aceasta problema, amesteca o lingurita de bicarbonat de sodiu cu o lingurita de apa oxigenata. Cu ajutorul unei dischete demachiante aplica solutia pe unghii, tamponand usor. Dupa ce ai lasat tratamentul sa actioneze pentru aproximativ 10 minute, poti clati. Bicarbonatul de sodiu si apa oxigenata se numara printre cele mai bune remedii homeopate pentru ciuperca unghiei. Optional, poti sa aplici la final unei de argan sau de masline pentru un plus de hidratare.

Ulei de masline pentru stimularea cresterii unghiilor

Uleiul de masline are numeroase beneficii, printre care si mentinerea sanatatii unghiilor. Daca ai unghiile casante, care se rup, poti incerca un tratament pe baza de ulei de masline si vitamina E, ideal pentru tratarea unghiilor fragile. Ceea ce trebuie sa faci este sa le masezi in fiecare seara, cu o solutie realizata dintr-o lingura de ulei de masline si o capsula de vitamina E. La fel de bine, poti inmuia unghiile in acest amestec, timp de 10-15 minute.

Problemele unghiilor pot afecta echilibrul zilnic, dar si increderea in sine. In plus, aspectul unghiilor poate fi un semnal de alarma pentru afectiuni generale ale organismului. Daca intampini una dintre aceste probleme, poti apela cu incredere la remediile naturiste pentru tratarea unghiilor, mentionate mai sus. Le vei gasi pe toate in magazinul online Obio!

Autor: Madalina Todut

Arrow up icon
Produsul a fost adaugat in cos
Finalizează comanda