Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

Tratament anxietate: 5 remedii naturiste

femeie fericita

Resimti adesea senzatii de agitatie, neliniste, panica si nu gasesti justificare pentru starile constante de nervozitate? Este posibil sa suferi de anxietate, una dintre cele mai raspandite tulburari ale laturii emotionale. Anxietatea poate influenta in mod negativ viata sub toate aspectele ei, motiv pentru care necesita o atentie speciala in ceea ce priveste tratarea. Tratamentele medicamentoase reprezinta o solutie pe care medicii o recomanda in formele mai complicate de anxietate (nevroze, depresii), de aceea este indicat ca tratamentul acestei afectiuni sa se realizeze mai intai prin remedii naturale. Asadar, iata care sunt cele mai eficiente remedii la capitolul tratament anxietate:

Sportul

Miscarea este secretul unui organism sanatos si tot ea este recomandata in cazul pacientilor care prezinta simptome de anxietate. In timpul antrenamentelor fizice, eliberam tensiunea acumulata la nivelul creierului, cea care este, de altfel, responsabila de starile de teama si agitatie specifice anxietatii. Nu este nevoie sa acorzi mult timp sportului, pentru ca, spun specialistii, 30 de minute de miscare - realizata de preferat in aer liber- efectuate zilnic, sunt suficiente pentru a tine departe afectiunile emotionale si fizice ale corpului.

Lavanda

Aromaterapia este folosita de mii de ani pentru ameliorarea starilor de neliniste. In prezent, aceasta se foloseste inca drept remediu pentru anxietate. Aroma de lavanda este considerata un ”anti-inflamator emotional”, generand o stare de relaxare si ajutand la redobandirea echilibrului emotional.

Ba chiar mai mult decat atat, potrivit unui studiu desfasurat in Germania, cercetatorii au afirmat ca o pastila de lavanda este la fel de eficienta precum alte medicamente puternice cunoscute in tratarea sindromului anxietatii. Uleiurile esentiale de lavanda ofera aceleasi efecte si atunci cand sunt utilizate la masaj.

Valeriana

O alta planta benefica in ameliorarea simptomelor anxietatii este valeriana. Proprietatile sale sedative o incadreaza totodata si in categoria tratamentelor contra insomniei, deoarece induce o stare intensa de relaxare, propice somnului. Desi valeriana poate fi consumata sub forma de ceai, mirosul sau perceput ca fiind neplacut de catre majoritatea dintre pacienti este si principalul motiv pentru care se recomanda, deseori, sa se administreze mai degraba sunt forma de pilule. Pe piata sunt disponibile, de asemenea si suplimente de valeriena sub forma de tinctura.

Kawa-kawa

Kawa-kawa este o planta tropicala originara din Polinezia, care are efecte deosebite in calmarea si inducerea somnului. Specialistii recomanda tinctura la pilulele obtinute din aceasta planta ca remediu contra starilor de anxietate acuta, agitatie, tensiune si chiar insomnie. In cazul in care simptomele anxietatii sunt accentuate (ex: atunci cand apar atacurile de panica), cel mai bun remediu naturist este administrarea unui amestec de plante, respectiv kawa-kawa, alaturi de rozmarin, musetel, sunatoare si tei. Infuzia realizata din aceste plante se consuma inainte de culcare, pe o perioada de cateva saptamani.

Telina

Alimentatia joaca un rol primordial in mentinerea sanatatii fizice si afective. Exista anumite categorii de alimente care au proprietatea de a reduce stresul si care diminueaza tensiunea acumulata in organism. Telina este unul dintre produsele care, consumate regulat, reduc starile de nervozitate, precum si celelalte simptome specifice anxietatii. Indicat este sa se consume in stare cruda, pentru ca fierberea si alte metode de preparare ii pot deteriora valoarea nutritiva.

Autor: Adrian Cadar

Arrow up icon
Produsul a fost adaugat in cos
Finalizează comanda