Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

Pilula de frumusețe: beneficiile spirulinei în ritualurile de beauty

Beneficiile spirulinei

Prin culoarea sa verde, vibrantă, spirulina te face parcă să o asociezi cu un elixir al frumuseții. De fapt, spirulina chiar poate fi considerată pilula de întinerire, deoarece conține o întreagă gamă de vitamine, proteine și fitonutrienți. Astfel, această algă te poate ajuta să ai o piele fină și un păr strălucitor, așa cum ne dorim, probabil, cu toții.
De asemenea, s-a dovedit că acest super-aliment ne însănătoșește pe interior și reflectă acestă stare de bine și în modul în care arătăm.
Spirulina este însă un aliat foarte bun și în lupta cu mătreața. În general, consumul de spirulină are ca rezultat un creșterea metabolismului, care influențează de fapt și eliminarea pielii deshidratate de la nivelul scalpului. Aceasta acționează ca un compus antioxidant care, în doar o lună de zile te poate scăpa de problema mătreții.

Cum acționează spirulina pentru menținerea sănătății părului și scalpului?




De la ameliorarea efectului de electrizare, până la reducerea căderii părului, spirulina acționează pe toate fronturile pentru a îmbunătăți aspectul și starea podoabei capilare. De asemenea, o masca cu spirulina ajută la eliminarea problemelor scalpului, prin proprietățile sale antiinflamatorii și antimicrobiene.
În plus, spirulina este recunoscută pentru faptul că stimulează creșterea și regenerarea firului de păr, iar acest lucru se datorează conținutului generos de fier și minerale, elemente vitale pentru menținerea sănătății părului.
Indiferent dacă utilizezi spirulina pulbere sau sub formă de pilule, pentru realizarea măștilor de păr, această super-algă are un potențial imens în menținerea unui păr sănătos și puternic.

Beneficiile spirulinei asupra tenului și pielii



În ceea ce privește îmbunătățirea aspectului pielii noastre, spirulina se pare că face minuni. Iritațiile, acneea și înroșirea nu mai reprezintă un motiv de îngrijorare, dacă vei începe să incluzi spirulina în suplimentele zilnice. Desigur, acest efect benefic se datorează tot potențialului său antiinflamator. De fapt, secretul frumuseții este reprezentat de fitocianină, o componentă activă responsabilă de cromatica algei. Studiile au sugerat că fitocianina are potențialul de a minimiza radicalii liberi și de a încetini producerea de molecule inflamatorii. Datorită acestei substanțe active, spirulina grăbește procesul de regenerare a pielii care a suferit traumatisme.
Folosind spirulina si masca de fata cu spirulina, poți elimina utilizarea cremelor antirid, care sunt, de cele mai multe ori, foarte costisitoare și puțin eficiente. Fiind o adevărată sursă de seleniu, vitamina E și tirozină, spirulina este o alternativă naturală pentru loțiunile și serumurile scumpe. Secretul său se află, după cum spuneam, în complexa sa valoare antioxidantă, care ajută organismul să se protejeze de radicalii liberi, printre cei mai importanți factori ai îmbătrânirii.

Autor: Madalina Todut

Arrow up icon
Produsul a fost adaugat in cos
Finalizează comanda