Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

Jackfruit, fructul minune inlocuitor perfect pentru carne

 

Ati auzit de jackfruit? Daca sunteti vegan sau vegetarina si v-ati saturat de alternativele din soia la carne, atunci obligatoriu Jackfruit este cea mai buna alegere cand vine vorba de inlocuirea carnii in orice reteta care presupune carne.

Acest fruct originar din Asia, in special din zona Tailanda, India, este relativ nou introdus in alimentatia vestica. Insa proprietatile sale extraordinare in special in a inlocui carnea l-au facut in scurt timp foarte popular printre vegani si vegetarieni.

Fructul de Jackfruit are o marime considerabila, fiind considerat drept cel mai mare fruct care creste intr-un copac. Greutatea unui singur fruct de Jackfruit poate ajunge la chiar 45kg.

Evident ca pe pietele vestice, fructul vine gata taiat in cubulete, in cutii de conserva, gata de a fi folosit in preparate culinare ca inlocuitor al carnii. De cele mai multe ori, fructul de Jackfruit vine taiat cubulete in apa cu sare si putin suc de lamaie. Apa de pe fruct din conserva se poate arunca si spala bine cubuletele de jackfruit, dar se si poate folosi, avand grija numai la gustul preparatului, apa fiind deja sarata, daca ati adaugat deja sare in reteta pe care o preparati, si adaugati apa dupa jackfuit ulterior, este foarte posibil ca gustul retetei sa fie prea sarat. Din acest motiv este totusi de preferat sa folositi cubulete de jackfruit spalate de apa din conserva in care vine.

Ca si mod de preparare, Jackfruit se comporta exact ca si carnea. Seamana putin cu snitelele sau cuburile de soia, insa este mult mai sanatos, stim cu totii de controversele legate de consumul de soia. Este ideal de preparat o tocanita gustoasa, se poate adauga in sarmale, se pot face burgeri vegani din el, drob vegan, practic se poate folosi in aproape orice reteta care are carne in ea.

Pe langa faptul ca se comporta ca si carnea, Jackfruit are si alte beneficii pentru consum.

Top 5 proprietati ale fructului Jackfruit

1. Este bogat in magneziu.

2. Ajuta la intarirea sistemului imunitar. Jackfruit contine Vitamina C si antioxidanti, ajutand astfel organismul in momentele in care are nevoie.

3. Este bogat in fibre. Consumul regulat de Jackfruit asigura o cantitate optima de fibre alimentare, ajutand digestia si tranzitul intestinal.

4. Este bogat in complexul de vitamine B

5. Unele studii indica faptul ca poate ajuta la prevenirea osteoporozei, consumat in preparate culinare in mod regulat.

Important de stiut si faptul ca Jackfruit are doar 86 calorii per 100g, si doar 19.5g carbohidrati.

Pe Obio.ro puteti gasi jackfruit bio, la conserva de 400g.

Autor: Adrian Cadar

Arrow up icon
Produsul a fost adaugat in cos
Finalizează comanda