Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

Detox prin fasting si cum sa nu exageram

Multe studii au ajuns la concluzia ca fastingul ofera o multime de beneficii sanatatii. Cunoscut si sub denumirea de “post alimentar”, fastingul exista de multi timp in istorie, fiind practicat de multi oameni din diferite religii si din toate categoriile sociale. In ziua de azi, exista tot mai multe dovezi care indica faptul ca fastingul poate juca un rol esential in medicina moderna.

In practica budismului, calugarii iau prima masa, in general, inainte de ora 11 dimineata si se abtin de la orice masa seara. In unele secte budiste, calugarii au o singura masa pe zi. In Islam, musulmanii postesc in timpul lunii Ramadan, de la rasarit pana la apus, aceasta fiind o practica religioasa respectata deja ce multe secole. In timpul Festivalului Vegetarian Chinezesc, oamenii din comunitatea chineza se abtin de la a manca orice forma de carne.

De remarcat, totodata, ca oamenii si animalele au multe lucruri in comun, mai ales in ceea ce priveste comportamentul alimentar. S-a observat ca animalele salbatice nu mananca in mod regulat si, de asemenea, postesc atunci cand sunt bolnave. Si in cazul fiintelor umane, apetitul este afectat atunci cand nu se simt bine. Acesta este modul natural al corpului de a-si lua o pauza si, in acelasi timp, de a-si induce autovindecarea.

In mod normal, avem 3 mese pe zi. Apoi, corpul se odihneste si se reface in mod natural in timpul somnului. Intreruperea postului incepe cu prima noastra masa a zilei, dimineata. Cu toate acestea, din cauza programelor solicitante si a practicilor stilului de viata, cei mai multi dintre noi luam mese tarzii, ne culcam noaptea tarziu si ne trezim devreme. Ca urmare, organismul nostru are mai putin timp pentru a se reface si a se reincarca cu energie.

Asfel, degenerarea apare mai des si avem tendinta de a ne imbolnavi usor. Astazi, multi cercetatori sustin ca exista o legatura stransa intre imunitatea noastra si sanatatea tractului nostru gastrointestinal. Prin urmare, toata lumea ar trebui sa realizeze importanta sanatatii intestinale si modul in care aceasta ne poate afecta. Deoarece corpul are nevoie de energie pentru a digera alimentele si a elimina toxinele, se poate odihni si se poate vindeca singur atunci cand tinem post. Rolul postului (fastingului) este de a permite tractului gastrointestinal si metabolismului sa se refaca, in asa fel incat organismul sa se vindece natural.

Beneficiile fastingului

Fastingul este o forma de detoxifiere a organismului. Acesta ajuta, mai exact, la:

·         Stimularea diviziunii celulare fara mutatii sau formari de celule canceroase;

·         Stimularea formarii celulelor stem din maduva osoasa;

·         Determinarea lizozomului sa elimine toxinele din celule;

·         Incetinirea procesului de imbatranire si imbunatatirea metabolismului;

·         Reducerea nivelului de colesterol;

·         Pierderea in greutate;

·         Imbunatatirea tensiunii arteriale;

·         Imbunatatirea sanatatii sistemului digestiv.

Cum sa-ti detoxifici organismul prin fasting

Detoxifierea prin fasting se poate face in multe feluri. In mod normal, fiecare persoana care ar dori sa urmeze aceasta cale ar trebui sa apeleze la un medic specialist, in asa fel incat sa-si formeze o dieta specifica nevoilor sale de sanatate. Majoritatea dietelor de detoxifiere prin fasting includ post alimentar timp de 16 sau 18 ore pe zi, iar in restul timpului consumul de alimente obisnuite, dar si de sucuri de fructe si legume organice presate la rece, ceaiuri si suplimente alimentare.

Fructele si legumele sunt presate la rece pentru a pastra beneficiile pentru sanatate ale vitaminelor si enzimelor.

Ceaiurile de detoxifiere, cum este Ceaiul Detoxifiant Yogi Tea, stimuleaza corpul sa elimine mai usor toxinele, fortifica sistemul imunitar si sustin sanatatea sistemului digestiv.

Suplimentele alimentare sunt bogate in vitamine, minerale si antioxidanti, care ajuta la mentinerea unei sanatati optime a organismului, sustinand in mod natural detoxifierea. Unul dintre cele mai bune suplimente alimentare pentru detoxifiere este Green Detox de la Republica Bio, acesta avand in componenta Matcha (extrem de benefic in combaterea oboselii mentale si fizice), Moringa (care ajuta la reglarea nivelului glicemiei), Spirulina (cu rol in cresterea vitalitatii si tonusului organismului, dar si in controlarea greutatii corporale) si Chlorella (un antioxidant puternic, care ajuta la eliminarea toxinelor, sustinand in acelasi timp sanatatea ficatului, bilei, rinichilor si a sistemului digestiv).

Posibile efecte adverse ale fastingului

Inainte de a tine o dieta de detoxifiere prin fasting, este important sa iei in considerare posibilele efecte secundare.

Nu iti diminua prea mult numarul de calorii!

Fastingul pe termen scurt si aportul limitat de calorii pot duce la oboseala, iritabilitate si respiratie urat mirositoare.

Fastingul pe termen lung poate cauza deficiente de substante nutritive, lipsa de energie si dezechilibru electrolitic.

Acestea fiind spuse, dieta prin fasting trebuie tinuta cu masura, fara exagerari, in asa fel incat sa nu apara probleme de sanatate.

Autor: Madalina Todut

Arrow up icon
Produsul a fost adaugat in cos
Finalizează comanda