Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

Ce este dieta Fix la Fix?

Dintre toate retetele pe care le gasesti pe internet sau in reviste, dieta Fix la Fix a captat din ce in ce mai mult interesul romanilor care vor sa slabeasca sanatos, adunand deja mii de adepti. Aceasta dieta a pornit de la un cunoscut antrenor de fitness, Jorge Cruise, care a propus ca scaderea in greutate sa stimuleze metabolismul.

In acest fel, s-a ajuns la ideea conform careia o modalitate ideala de a slabi trebuie sa nu impuna restrictii alimentare, ci sa includa mese din 3 in 3 ore, alternate cu doua gustari.  Afla, pe larg, ce presupune dieta Fix la Fix, ce ai voie sa mananci si cum arata un meniu ideal, astfel incat sa scapi rapid si sanatos de kilogramele in plus.

Dieta Fix la Fix - principii de baza

Din fericire, conditiile de baza ale dietei Fix la Fix nu sunt prea restrictive. Tot ce trebuie sa faci este sa iei masa la anumite ore, avand trei mese principale si doua gustari. Ideal ar fi sa combini mesele zilnice cu un program minim de exercitii fizice, pentru rezultate pe masura asteptarilor. 

Pentru ca respectarea orelor fixe de masa inseamna o reusita pentru majoritatea dietelor pentru slabit, dieta Fix la Fix nu face nicio exceptie. Atunci cand incepi sa mananci la ore fixe, trebuie sa te gandesti ca programul zilnic se va schimba definitiv, fiind constient ca mancarea nu trebuie sa-ti controleze viata. Mai mult, din clipa in care alegi sa respecti dieta Fix la Fix, nu vei mai simti nevoia sa mananci orice, oricand.

Cum functioneaza dieta Fix la Fix?

Principiul de functionare a dietei Fix la Fix este simplu, dupa cum urmeaza:

- Masa se serveste din 3 in 3 ore, in intervalul 07:00 - 19:00. Astfel, poti manca la 7:00, la 10:00, la 13:00, la 16:00 si la 19:00, aceasta fiind ultima masa din timpul zilei.

- Dupa ora 19:00, nu mai sunt recomandate nici macar gustarile. Ideal ar fi ca intre aceste mese sa nu mai mananci nimic, insa poti bea ceai neindulcit, apa sau cafea neagra.

- Daca iti doresti sa bei un suc sau alcool, trebuie sa stii ca acestea sunt considerate alimente, deci nu trebuie servite decat in timpul meselor de la orele fixe mentionate.

- Pentru ca prima masa poate fi servita la 7:00, ar fi bine sa fii treaz cu cel putin jumatate de ora inainte, pentru ca stomacul sa digere corespunzator mancarea.

Din fericire, dieta Fix la Fix iti da voie sa mananci orice, DAR nu oricand sau orice si nu oricat.

Avantajele dietei Fix la Fix

- Dieta Fix la Fix te ajuta sa pierzi kilogramele in exces, daca pastrezi un deficit caloric.

- Dieta Fix la Fix te disciplineaza si te ajuta sa constientizezi importanta unui program de masa clar stabilit.

- Dieta Fix la Fix accelereaza metabolismul.

- Dieta Fix la Fix te ajuta sa scapi de senzatia acuta de foame si regleaza glicemia.

- Dieta Fix la Fix iti imbunatateste tranzitul intestinal si iti creste rezistenta in fata micilor placeri culinare.

Ce mananci daca tii dieta Fix la Fix?

Dieta Fix la Fix nu presupune o lista cu alimente pe care nu ai voie sa le mananci, cu alimente recomandate sau cu meniuri clare. Totusi, dieta include un stil de viata sanatos, care se bazeaza pe consumul de fructe proaspete, legume, carne slaba, peste, lactate sau preparate la cuptor si gratar. 

Evita, pe cat posibil, prajelile, sucurile acidulate, sosurile pentru salate, produsele de patiserie si panificatie, dulceata si compoturile, care contin indulcitori si conservanti.

Idei de meniuri pentru dieta Fix la Fix

Atunci cand tii o dieta la ore fixe, nu trebuie sa cazi in capcana de a manca orice la orele stabilite, ci sa realizezi combinatii satioase si gustoase. Vrei sa stii ce poti manca in timpul unei diete Fix la Fix? Iata cateva exemple de meniuri simple si usor de pregatit:

- La ora 07:00 poti servi o felie de paine, 2-3 felii de mozzarella, o rosie, cateva felii de castraveti si/sau avocado. La ora 10 poti bea o cafea sau poti lua o gustare, indiferent daca e vorba despre un fruct sau un pumn de fructe uscate. La ora 13:00 serveste unu sau doua feluri de mancare, care poate include o portie de ciorba si o portie de orez. Ora 16:00 este ideala pentru a doua gustare a zilei, in timp ce cina de la 19:00 poate include o portie de salata sau carne slaba de vita si spanac.

- Un alt exemplu de meniu poate include o omleta cu spanac si telemea, alaturi de cateva rosii cherry pentru micul dejun, in timp ce la pranz poti servi o portie de legume mexicane cu piept de pui. Cina poate consta intr-o salata de legume cu telemea si o felie de paine, daca nu ai consumat deja de dimineata. Gustarile de la 10:00 si 16:00 pot fi si batoane proteice sau shake-uri sanatoase, pe care le gasesti pe obio.ro.

- A treia zi de dieta Fix la Fix: la micul dejun poti servi cateva felii de branza slaba de vaci, rosii, castravetii si o felie de sunca de pui. La pranz, bucura-te de o portie de piept de pui la gratar cu fasole verde si salata, in timp ce la cina poti manca o salata cu somon sau peste afumat. In ceea ce priveste cele doua gustari, poti alege un iaurt cu cereale, o rodie sau biscuiti fara zahar.

Dieta Fix la Fix aduce numeroase beneficii pentru sanatate si te ajuta sa slabesti eficient, fara infometare si restrictii, prin simpla accelerare a metabolismului. Bucura-te de cele trei mese pe zi si de doua gustari sanatoase si nu uita de sport!

Autor: Madalina Todut

Arrow up icon
Produsul a fost adaugat in cos
Finalizează comanda