Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

Arsuri solare tratate cu ulei de cocos - 3 efecte benefice


Daca ai urmarit blogul nostru, probabil ca iti sunt cunoscute foarte multe informatii despre uleiul de cocos, in special despre proprietatile si beneficiile sale. Intr-unul dintre articolele precedente, am discutat pe larg despre o problema caracteristica sezonului cald: cum si de ce se formeaza temutele arsuri solare, dar si despre cum le putem preveni sau trata. Folosirea uleiului de cocos se regaseste pe lista celor mai eficiente metode de preventie ale acestora, fiind totodata si un bun tratament pentru ameliorarea lor. Si totusi, exista si pareri reticente in aceasta privinta. Hai sa aflam impreuna cum functioneaza uleiul de cocos in lupta cu arsurile solare!

 

  • Hraneste si hidrateaza pielea

Consistenta grasa a uleiului de cocos face ca acest produs sa fie foarte bun de utilizat in locul oricarei alte lotiuni de hidratare. Persoanele care au o piele excesiv de uscata folosesc uleiul de cocos, fie ca tratament de sine statator, fie ca substanta de baza din diverse creme. De aceea, uleiul de cocos ajuta si in tratarea arsurilor solare, in urma carora pielea se deshidrateaza si descuameaza.

 

  • Calmeaza mancarimea si usturimea

De cele mai multe ori, arsurile solare sunt insotite de usturimea si mancarimea tesutului afectat. Si de aceasta data uleiul de cocos te poate salva de disconfort, hidratand pielea crapata si prevenind aparitia eczemelor. Aceste efecte benefice pentru piele se produc datorita faptului ca uleiul de cocos are proprietati antibacteriene si antimicrobiene, astfel ca acest produs actioneaza ca o bariera impotriva decojirii pielii, prevenind aparitia pustulelor pe suprafata pielii.

 

  • Regenereaza suprafata afectata

Uleiul de cocos contine o cantitate considerabila de antioxidanti, substantele care ne feresc de riduri si care ne ajuta sa ne mentinem o piele neteda si radianta. Astfel, folosind ulei de cocos inainte si dupa plaja, vei tine departe efectele negative pe care radiatiile UV le au asupra pielii.

Folosit ca tratament after sun, uleiul de cocos ajuta la refacerea zonelor inrosite, pastrand un bronz impecabil.

Ulei de cocos pentru bronz - argumente pro

Uleiul de cocos este ideal pentru a fi aplicat pe piele nu doar ca tratament pentru arsurile solare, dar si pentru a capata un bronz uniform. Este dovedit stiintific ca uleiul de cocos activeaza melanina, pigmentul natural al pielii. Prin urmare, acesta functioneaza mult mai eficient decat orice alt ulei din comert, destinat accelerarii procesului de bronzare.

Mai mult decat atat, uleiul de cocos nu blocheaza absorbtia de vitamina D, care este produsa de organism sub actiunea razelor de soare.

 

Pentru ca uleiul de cocos sa fie un tratament eficient in cazul acestor arsuri solare, se recomanda ca aceste sa se aplice pe piele dupa o baie cu apa rece. In plus, este mult mai bine daca acesta se foloseste la o zi dupa expunerea la soare.

Atentie, insa, in cazul in care vorbim despre arsuri solare severe, este necesara vizita imediata in cabinetul medicului!

 

Comanda ulei de cocos de calitate superioara din magaziul nostru online!

 
Arrow up icon
Produsul a fost adaugat in cos
Finalizează comanda