Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

Argintul coloidal: 10 beneficii ale acestuia si utilizare

sticluta cu pipeta pentru medicamenteArgintul coloidal este denumirea sub umbrela careia se regaseste unul dintre produsele-panaceu, folosite inainte de descoperirea penicilinei. Acesta este un supliment alimentar creat prin dizolvarea unor particule minuscule de argint, intr-o solutie coloidala. Argintul coloidal este utilizat de sute sau poate chiar de mii de ani pentru a activa functiile sistemului imunitar, insa acesta are mult mai multe beneficii. Desi, initial, era utilizat in principal pentru proprietatile sale antibacteriene, inceputul secolului XX a repus in lumina aceasta substanta-minune, odata cu aparitia trendului care promoveaza alimentatia organica.

Beneficii pentru organism

Conform studiilor stiintifice care au avut ca scop analizarea efectelor pe care argintul coloidal le are asupra organismului, se pare ca acesta este un bun combatant impotriva virusurilor(mai exact actiunea sa anihileaza efectele a peste 600 de tipuri diferite de virusuri). Deoarece actioneaza asemenea unui catalizator, argintul coloidal dezactiveaza enzima care, in mod normal, permite virusurilor sa castige lupta. De fapt, rolul acidului coloidal in acest context este sa stimuleze sistemul imunitar.

Pe de alta parte, beneficiile sale se manifesta si la nivelul sistemului digestiv; concret, acesta maximizeaza cantitatea de nutrienti pe care o procuram din alimentele consumate si impiedica fermentatia alimentelor in interiorul cavitatii stomacale.

Mai mult decat atat, argintul coloidal este un remediu eficient si pentru pacientii care nu raspund la tratamentul cu antibiotice de sinteza, combatand agentii patogeni rezistenti. Astfel, el este utilizat, deseori, pentru a reduce timpul de recuperare si pentru a ameliora severitatea simptomelor, in urma unor infectii.

Beneficii pentru femeile insarcinate

Spre deosebire de alte categorii de suplimente, argintul coloidal este administrat, deseori, si in cazul femeilor insarcinate. Datorita proprietatilor extrem de benefice pe care acesta le are, contribuie la mentinerea sanatatii bebelusului, favorizand dezvoltarea sa optima, dar asigura totodata si recuperarea mamei, in perioada lauziei.

Beneficii pentru frumusete

Datorita proprietatilor sale, argintul coloidal estompeaza semnele acneei cu cauze batecteriene, ajutand la pastrarea unui ten fara imperfectiuni, cu o stralucire naturala.

In acelasi timp, administrarea acestui supliment tine departe infectiile cutanate; in acest mod, argintul coloidal devine un aliat de nadejde in lupta pentru o piele cu sanatoasa, cu aspect neted.

Cateva picaturi de solutie pe baza de acid coloidal pot, de asemenea, sa amelioreze lupusul si arsurile care pot sa lezeze aspectul pielii si care creaza disconfort.

Mod de utilizare

Argintul coloidal se poate administra preventiv, zilnic. Doza optima este de 3-4 picaturi diluate intr-un pahar generos de apa. In cazul in care se administreaza oral, medicii recomanda si folosirea unor probiotice, sau consumarea unor alimente care sa aiba astfel de proprietati, tocmai pentru ca efectele sale sunt (in mare parte) similare cu cele ale antibioticelor.

Bolnavii de conjunctivita pot aplica argintul coloidal local, in timp ce pentru problemele de sanatate care afecteaza gatul se recomanda gargara.

 

De preferat este sa se consulte medicul inainte de administrarea argintului coloidal, pentru ca exista riscul ca supradozajul sa creeze acumulare de metal in organe (ex: argiria, o boala care determina colorarea permanenta a pielii in gri).

Autor: Madalina Todut

Arrow up icon
Produsul a fost adaugat in cos
Finalizează comanda