Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

Argila verde: ce este, cum se foloseste si ce beneficii are pentru sanatate si frumusete?

argila

Argila verde este o argila minerala foarte apreciata pentru proprietatile sale prielnice sanatatii si frumusetii. Acest bio-mineral are in compozitie atat substante nutritive din plante descompuse, cat si oligoelemente precum calciu, aluminiu, magneziu, silica, fosfor, cupru si zinc. Datorita multitudinii de caracteristici pe care la are, argila verde poate fi folosita in diverse moduri, pentru diferite scopuri. In continuare, vom prezenta cateva intrebuintari ale acestui produs mineral natural.

 

Argila verde - intrebuintari

Masti faciale

Se amesteca una sau doua linguri de argila verde cu putina apa, apa florala, suc din pulpa de aloe vera sau ceai verde pana se obtine o pasta. Amestecul se aplica pe fata si se lasa sa se usuce timp de aproximativ 10 minute. Dupa ce masca s-a uscat, se clateste fata si se hidrateaza cu o crema sau cu putin ulei de argan. Argila verde va absorbi impuritatile de pe ten, lasand pielea curata si luminoasa.  

Unguent natural pentru comedoane (cosurile de sub piele)

Cu siguranta te-ai confruntat, cel putin o data, cu acele cosuri enervante de sub piele. Daca nu le tratezi, ele pot sa iti tina companie chiar si cateva saptamani. Din fericire, poti folosi argila verde pentru a scapa de acesti inamici ai tenului. Amesteca argila verde cu suc din pulpa de aloe vera, ulei de jojoba, ulei din arbore de ceai, ulei de patchouli, ulei de lavanda si putina miere. Aplica unguentul obtinut pe zona cu probleme, asteapta sa se usuce, indeparteaza cu putina apa si repeta procesul de 2-3 ori. Inainte de culcare, aplica putin polysporin pe comedon. Cosul ar trebui sa dispara in aproximativ 36 de ore.

Sapun de ras

Foloseste reteta clasica de sapun de casa (soda caustica, untura, apa), la care vei adauga cate 4 linguri de argila verde pentru fiecare kilogram de untura. Argila va oferi produsului aderenta, transformandu-l intr-un sapun de ras natural.

Masca de corp

Bucura-te de o sesiune de spa chiar la tine acasa cu o masca din argila verde. Amesteca argila verde cu apa si uleiurile tale esentiale preferate si aplica pasta obtinuta pe intregul corp. Este recomandat sa faci acest lucru in cada sau in cabina de dus, pentru a nu risca sa murdaresti alte suprafete din casa. Lasa masca sa se usuce si indeparteaz-o cu apa calduta, bucurandu-te de o exfoliere blanda a pielii.  

Unguent pentru taieturi si vanatai

Un unguent obtinut din argila verde si putina apa va curata taieturile si vanataile, grabindu-le vindecarea datorita proprietatii argilei de a stimula circulatia sangelui la nivelul zonei afectate. Ai grija sa nu lasi pasta sa se usuce pe o rana deschisa.

Cura cu argila verde

Circula pe internet o cura de 21 de zile cu argila verde. Programul consta in consumul apei argiloase pentru curatarea si energizarea organismului. Pe scurt, se prepara o solutie din o lingurita de argila verde pentru baut si un pahar de apa plata, de izvor sau filtrata. Acest amestec se bea cu jumatate de ora inainte de micul dejun. Pe durata curei nu se consuma alcool. O alta recomandare este de a prepara solutia de argila cu apa cu 4-8 ore inainte de a fi consumata. Este important sa consultati un medic inaintea inceperii acestei cure sau a oricarui alt program similar.

Argila verde - beneficii

Argila verde are nenumarate beneficii atat pentru sanatate, cat si pentru frumusete, despre care vom vorbi in continuare.

Beneficiile argilei verzi pentru frumusete

Argila verde este folosita de secole intregi ca tratament de infrumusetare. Asa cum am mentionat si mai sus, ea este un ingredient adaugat in multe masti de fata, dar si in alte produse de ingrijire a pielii.

 

  • Ten lipsit de impuritati. Argila verde elimina impuritatile din porii pielii. Astfel, tenul tau va fi curat si frumos, fara particule rezultate in urma poluarii, celule moarte, bacterii etc.

  • Detoxifica pielea. Acest produs mineral are in compozitie ioni negativi care atrag si neutralizeaza ionii pozitivi, adica toxinele, metalele grele si impuritatile. Argila verde se activeaza atunci cand este amestecata cu apa sau alti hidrosoli lichizi.

  • Neutralizeaza mirosurile neplacute. Argila verde poate fi aplicata si la subrat, avand in vedere ca neutralizeaza mirosurile neplacute, absoarbe transpiratia si calmeaza pielea sensibila.

  • Exfoliaza pielea. Acest tip de argila este un excelent scrub natural.

  • Calmeaza pielea iritata. Argila verde poate calma pielea afectata de eczema si psoriazis.

  • Reduce excesul de sebum si porii dilatati. Argila verde este o alegere potrivita pentru tenul gras, pentru ca absoarbe cu succes excesul de sebum de pe fata. De asemenea, aceasta argila reduce porii dilatati, ceea ce tonifica pielea si o face mai ferma.

  • Hraneste celulele pielii. Oligomineralele din compozitia argilei verzi reprezinta hrana pentru o piele frumoasa, hidratata si sanatoasa.

Beneficiile argilei verzi pentru sanatate

Argila verde este cunoscuta in medicina naturista drept un ingredient minune, capabil sa amelioreze diverse simptome si sa imbunatateasca starea de sanatate a corpului.

 

Detoxifiere si curatare

Conform unui studiu publicat in volumul 34, numarul 3 al jurnalului intitulat Clay Minerals, argila verde este un produs eficient si accesibil pentru eliminarea metalelor grele din apa uzata industriala. De aceea, este deseori recomandata si pentru curatarea sistemului digestiv.

 

Tratarea crampelor menstruale si a greturilor

Crampele menstruale pot fi tratate atat intern, cat si extern cu ajutorul argilei verzi. Femeile care se confrunta cu aceasta problema pot bea argila verde amestecata cu apa pe durata a primelor trei saptamani a ciclului mentrual. In timpul menstruatiei, este recomandat sa se ia o pauza de la consumul acestei solutii si, in schimb, sa se aplice o pasta rezultata din aceleasi ingrediente pe abdomenul inferior. Argila verde poate fi folosita si ca remediu impotriva greturilor de dimineata. Un articol din Encyclopedia of Alternative Medicine spune ca argila verde poate fi folosita pentru curatarea tractului digestiv, tratarea greturilor si a altor simptome gastrice, precum si pentru a ameliora crampele menstruale.

 

Minerale esentiale

Argila verde este bogata in minerale precum magneziu, calciu, potasiu, zinc, seleniu si fier. Prin consumul zilnic al unui pahar de apa amestecat cu o lingurita de argila verde, corpul se bucura de acesti nutrienti minerali in timp ce argila elimina toxine periculoase cum ar fi metalele grele, radicalii liberi si oxidantii (poluantii atmosferici) din organism.

 

Omoara bacteriile

Conform unui studiu realizat de cercetatorii de la Arizona State University, argila verde are abilitatea de a lupta impotriva patogenilor bacterieni precum stafilococului auriu, Escherichia coli, Mycobacterium marinum, Salmonella typhimurium si Pseudomonas aeruginosa. Toti acesti patogeni care pot cauza infectii extrem de periculoase la nivelul pielii.

 

Prin urmare, argila verde este un produs mineral natural cu o multitudine de intrebuintari si beneficii, atat pentru sanatate, cat si pentru frumusete. Aceasta trebuie sa fie de foarte buna calitate pentru a avea toate proprietatile mentionate in acest articol.

Autor: Madalina Todut

Arrow up icon
Produsul a fost adaugat in cos
Finalizează comanda