Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

Alternative naturale si sanatoase la sucurile carbogazoase

Ce placere sa te racoresti cu un suc acidulat intr-o zi calduroasa de vara! Bauturile carbogazoase sunt preferatele noastre inca de la inceputul evolutiei lor. De asemenea, au influentat destul de mult papilele gustative ale oamenilor.

Dar stiai ca sucurile carbogazoase reprezinta una dintre principalele cauze ale diabetului si bolilor de inima la om? Asta pentru ca bauturile de acest tip au un continut ridicat de zahar si indulcitori artificiali care declanseaza diferite reactii anormale in corpul uman. Chiar si unele sucuri neacidulate, cu fructe si legume, contin o cantitate mare de zahar si indulcitori pentru a avea un gust atragator.

Cuprins:

De ce ar trebui sa renunti la sucurile carbogazoase?

Seva de mesteacan

Apa de nuca de cocos

Kombucha

Iata, mai pe larg, de ce ar trebui sa renunti la sucurile carbogazoase:

In afara de faptul ca au in componenta cantitati exorbitante de zahar, sucurile acidulate vin la pachet cu o serie de riscuri pentru sanatate de care ar trebui sa fii constient:

  • Sunt ca niste bomboane lichide. Un pahar mare de cola vandut in cinematografe contine 44 de lingurite de zahar, in timp ce un pahar mic are 23 de lingurite. Aportul zilnic de zahar recomandat de specialisti este de doar 6-9 lingurite.
  • Provoaca obezitate, diabet si atacuri de cord. Consumul regulat de bauturi carbogazoase cu zahar creste sansele de a deveni obez cu 27% si de a dezvolta diabet de tip 2 cu 26%. In plus, o persoana care bea zilnic sucuri acidulate are un risc cu 20% mai mare de a face un atac de cord decat o persoana care nu consuma astfel de bauturi.
  • Duc la aparitia cariilor dentare. Daca incerci sa eviti problemele dentare, iti recomandam sa renunti la bauturile carbogazoase chiar din acest moment. Zaharul din sucuri, impreuna cu bacteriile rele din gura, iti vor ataca smaltul dentar, provocand astfel carii si sensibilitate dentara.
  • Cauzeaza crestere in greutate. Bauturile acidulate cu zahar sunt de cele mai multe ori legate de cresterea in greutate. Cantitatea excesiva de zahar din majoritatea sucurilor din comert sunt transformate de ficat in grasimi, ceea ce iti va afecta drastic greutatea corporala.
  • Nu sunt hidratante si nu au nicio valoare nutritiva. Nu exista absolut niciun nutrient intr-o sticla de suc carbogazos care sa fie vreun pic util pentru organismul tau. Totodata, desi te vor racori pe moment, sucurile acidulate nu sunt, de fapt, hidratante. Nu iti vor potoli setea si, de fapt, te vor face si mai infometat si mai insetat.

Acestea fiind spuse, sucurile carbogazoase, nenaturale, pline de zahar, indulcitori artificiali si alte substante chimice, pot fi destul de daunatoare sanatatii tale. De aceea, iti oferim cateva alternative sanatoase si naturale care, pe langa faptul ca au in componenta nutrienti benefici, au si un gust interesant.

Seva de mesteacan

Seva de mesteacan, cunoscuta si sub numele de apa de mesteacan, suc de mesteacan sau sirop de mesteacan, este consumata de sute de ani ca bautura traditionala in anumite parti ale emisferei nordice, inclusiv in tarile din Europa de Nord, in nordul Chinei si in Japonia.

Aceasta este considerata a fi una dintre cele mai bune alternative la sucurile carbogazoase, deoarece este hidratanta si ofera o multime de beneficii pentru sanatate. Mai exact, seva de mesteacan ajuta la:

  • intarirea sistemului imunitar;
  • imbunatatirea digestiei si reducerea balonarii;
  • scaderea in greutate;
  • mentinerea nivelului de colesterol la un nivel optim;
  • reducerea durerilor articulare;
  • mentinerea sanatatii dentare.

Una dintre cele mai recomandate este Seva de Mesteacan Pure Bio de la Absolutely Wild. Recoltata primavara din padurile nepoluate din nordul Europei, Seva de Mesteacan Pure Bio are un continut bogat in minerale, in special in calciu, potasiu, mangan si magneziu, motiv pentru care este adesea consumata de catre sportivi.

Apa de nuca de cocos

Apa de nuca de cocos este mai mult decat ceva ce iti potoleste setea sau necesitatea unei bauturi. Este un suc natural excelent pentru sanatate, avand o multime de electroliti extrem de utili pentru functionarea corpului. De fapt, aceasta bautura naturala, lipsita de chimicale si indulcitori, este una dintre cele mai bune optiuni pentru a-ti satisface setea intr-o zi calduroasa de vara.

Kombucha

Kombucha este o colonie de bacterii ce se dezvolta in infuzia de ceai, intrata recent in atentia promotorilor de alimente sanatoase. Cu toate ca este o bautura carbogazoasa, aceasta contine de obicei putin sau deloc zahar si este considerata un adevarat remediu pentru multe afectiuni ale intestinului, datorita continutului de probiotice. De incercat bautura Kombucha Life Clasic de la Kombucha Life, aceasta fiind nu doar bogata in probiotice, dar si in vitamine B.

Gustul sau este usor acrisor, asemanator cu cel al unei bauturi de cidru.

Autor: Madalina Todut

Arrow up icon
Produsul a fost adaugat in cos
Finalizează comanda