Acneea: 13 remedii naturiste pentru un ten curat
Acneea este una dintre cele mai frecvente afectiuni ale pielii, aproximativ 85% dintre oameni confruntandu-se la un moment dat in viata lor cu aceasa problema. Tratamentele conventionale pentru acnee pot fi costisitoare si au deseori efecte secundare nedorite, cum ar fi uscarea si iritarea pielii.
Prin urmare, din ce in ce mai multe persoane recurg la remediile naturiste. Internetul este plin de tratamente minune, insa cum stii ca ele functioneaza cu adevarat? In continuare, vom discuta despre 13 remedii pentru acnee care sunt sustinute de stiinta.
1. Otetul de mere
Acizii organici din otetul de cidru de mere pot ajuta la uciderea bacteriilor cauzatoare de acnee, dar si la prevenirea si reducerea cicatricilor. Aplicarea acestuia pe piele poate provoca arsuri sau iritatii, deci trebuie utilizat cu mare atentie.
2. Administrarea suplimentelor alimentare care contin zinc
Persoanele cu acnee tind sa aiba un nivel mai scazut de zinc decat persoanele care nu se confrunta cu aceasta problema. Mai multe studii arata ca administrarea pe cale orala a zincului poate reduce semnificativ acneea.
3. Masca cu miere si scortisoara
Mierea si scortisoara au proprietati antiinflamatorii, antioxidante și antibacteriene. Din acest motiv, ele pot fi benefice pentru tenul cu acnee.
4. Ulei de arbore de ceai
Uleiul de arbore de ceai are puternice proprietati antibacteriene si antiinflamatoare. Cercetarile au aratat ca aplicarea pe piele a acestuia poate reduce acneea.
5. Ceai verde
Ceaiul verde este bogat in antioxidanti care ajuta la combaterea bacteriilor si reduce inflamatia. Aplicarea ceaiului verde pe piele s-a dovedit a reduce semnificativ acneea.
6. Hamamelis
Aplicarea hamamelisului pe piele s-a dovedit eficienta in lupta impotriva bacteriilor, reducerea inflamatiei si vindecarea pielii. Apa de hamamelis poate fi, asadar, benefica pentru persoanele cu acnee.
7. Aloe vera
Cand este aplicat pe piele, gelul de aloe vera poate ajuta la vindecarea ranilor, la tratarea arsurilor si la combaterea inflamatiei. Acest produs poate fi, prin urmare, benefic pentru persoanele cu ten predispus la acnee.
8. Suplimente cu ulei de peste
Uleiul de peste contine acizii grasi EPA si DHA omega-3. Administrarea unui supliment de ulei de peste poate ajuta la vindecarea acneei sau ameliorarea simptomelor acesteia.
9. Exfolierea periodica a pielii
Exfolierea este procesul de indepartare a stratului superior al celulelor moarte ale pielii. Exfolierea poate, asadar, reduce aspectul cicatricilor si al decolorarii cauzate de acnee.
10. Adoptarea unei diete sarace in glucide
Consumul de alimente bogate in glucide poate creste productia de sebum si contribui la aparitia acneei. De aceea, unii oameni de stiinta cred ca o dieta saraca in glucide poate preveni sau trata aceasta problema.
11. Limitarea consumului de produse lactate
Unele studii au constatat o asociere intre consumul de produse lactate si acnee. Limitarea consumului acestor alimente poate reprezenta o idee buna pentru persoanele cu ten predispus la acnee.
12. Reducerea stresului
Hormonii care se elibereaza in timpul momentelor stresante pot duce la agravarea acneei. Prin urmare, reducerea stresului poate ajuta la ameliorarea acneei.
13. Exercitii fizice
Exercitiile fizice imbunatatesc circulatia sanguina, regleaza hormonii si contribuie la reducerea stresului. Toti acesti factori cauzeaza aparitia acneei, ceea ce inseamna ca sportul practicat regulat poate ajuta la prevenirea, ameliorarea si tratarea acesteia.
Acneea este o problema foarte des intalnita in randul oamenilor din intreaga lume. Cu toate acestea, tratamentele conventionale pot provoca uscarea si iritarea pielii. Din fericire, multe remedii naturale pot fi, de asemenea, eficiente.
Autor: Madalina Todut