Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

Întrebări și răspunsuri despre MSM ( Metilsulfonilmetan)

Sulful este considerat a fi mineralul care sta la baza unei vieți sanatoase. Chiar dacă are un miros pregnant și intepator si nu este la fel de apreciat precum magneziul sau calciul, contribuie la mai toate functiile vitale, ajutand la oxigenarea celulelor, la detoxifiere si la cresterea osoasa sau musculara.
Desi se gaseste in destul de multe alimente, foarte multe persoane ajung sa aiba deficiente de sulf, ceea ce face necesara suplimentarea cu acest mineral.
O sursa excelenta de sulf este Metilsulfonilmetanul, sau MSM-ul.



Ce este Metilsulfonilmetanul?

Este un supliment organic pe baza de sulf extras din diverse surse vii. Formula sa chimica este CH3SO2CH3 si este un mineral biologic activ.
Acest supliment ar trebui sa fie consumat de absolut toti oamenii, in conditiile in care aduce o multime de beneficii evidente pentru sanatate.
Procesul de extragere a acestui supliment este considerat a fi unul dintre cele mai mari progrese din medicina ortomoleculara, tocmai datorita acestor uriase beneficii.

Cand trebuie sa fie consumat?

Oricand. Studiile arata ca este extrem de util pentru indepartarea unui numar mare de probleme de sanatate, precum osteoartrita, osteoporoza, sclerodermia, crampele musculare, durerile de cap, stresul, sindromul premenstrual, constipatia cronica sau ulcerele.
Nu trebuie sa fii bolnav pentru a putea consuma MSM. Beneficiile sale sunt vizibile in orice organism si sunt extrem de variate:
•    Are o puternica actiune antioxidanta. Daca este consumat frecvent poate sa combata radicalii liberi si sa te tina departe de boli grave, precum cancerul.
•    Ajuta la detoxifierea organismului. Unul dintre efectele pe care le are consumul de MSM este elasticitatea celulara. Celulele vor putea sa elimine mult mai usor toxinele, ceea ce pastreaza energie in organism si ofera o stare de bine.
•    Ajuta la obtinerea unei pieli elastice si ferme. Nu este de mirare ca exista din ce in ce mai multe produse cosmetice care au acest supliment in compozitie, alaturi de alte suplimente extrem de utile pielii.
•    Este un supliment excelent pentru cei care sufera de obezitate sau de diabet de tip 2. S-au facut mai multe studii care arata ca un consum regulat de MSM duce la rezultate vizibile, echilibrand functionarea metabolismului. De asemenea, poate sa fie foarte eficient in eliminarea bolilor care duc la ingrasarea ficatului.
•    Poate intari unghiile si firul de par. Nu doar pielea are de castigat, ci si unghiile sau firele de par. Sulful poate ajuta la productia de cheratina si colagen, ceea ce este un mare plus cosmetic.


Cum trebuie sa fie consumat MSM-ul?

Desi poate sa fie asimilat din diverse alimente, precum fructele, porumbul, rosiile, ceaiul sau cafeaua, MSM-ul este bine sa fie luat sub forma de capsule. O cantitate de 3 grame pe zi este suficienta pentru obtinerea unui organism echilibrat.
Totusi, chiar daca este un supliment foarte sanatos, este bine sa fie consultat medicul inainte de a fi consumat, deoarece in cantitati foarte mari poate sa duca si la aparitia unor efecte adverse.


Care sunt reactiile adverse pe care le poate avea?

In general, reactiile adverse se concretizeaza prin greata sau dureri de cap. Cel mai adesea apar la femeile gravide sau la cele care alapteaza, tocmai de aceea, aceste categorii de persoane trebuie sa evite consumul.
In ciuda efectelor adverse, este considerat a fi un supliment natural care nu este periculos pentru oameni.


Ce trebuie sa mai stii despre MSM?

Pe langa faptul ca aduce atat de multe beneficii, MSM-ul mentine echilibrul in organism, atunci cand vine vorba despre aciditate. Se stie foarte bine faptul ca un organism sanatos este foarte echilibrat in ceea ce priveste raportul intre mediul acid si cel alcalin.
MSM-ul poate sa activeze tiamina si vitamina C si de asemenea, activeaza si biotina sau acidul pantotetic.

Unde gasesti MSM?

In principiu, poate sa fie gasit in orice farmacie sau in orice magazin naturist, sau online aici. De multe ori este combinat cu tot felul de alte suplimente, motiv pentru care este bine sa te asiguri ca ceea ce iei este natural.
Costul unui astfel de supliment nu este mare, asadar, merita sa il incerci. Nu uita, totusi, sa treci pe la medic pentru un sfat inainte de a utiliza MSM mai ales daca suferi de anumite afectiuni!

Autor: Adrian Cadar

Arrow up icon
Produsul a fost adaugat in cos
Finalizează comanda