Your product has been added on cart !
Coșul pentru cumpărături este gol !
Arrow left icon Inapoi la blog

10 întrebări despre Tribulus Terrestris la care trebuie sa știi răspunsul

10 întrebări despre Tribulus Terrestris la care trebuie sa știi răspunsul


Fiecare om este in cautarea unui stil de viata cat mai sanatos, care sa ii ofere energie si o stare constanta de bine. Din pacate, societatea in care traim nu ne ajuta foarte mult, in conditiile in care exista o multime de alimente pline de zaharuri si grasimi, care nu fac altceva decat sa ingreuneze functionarea organismului.
Din fericire, exista o multime de plante care pot sa contrabalanseze efectele negative ale alimentatiei de proasta calitate, una dintre aceste plante fiind Tribulus Terrestris. Aceasta planta are zeci de efecte benefice asupra corpului, cum ar fi imbunatatirea circulatiei, imbunatatirea functiei erectile sau cresterea nivelului de testosteron.
Daca aceste beneficii ti se par atractive, iata  8 intrebari despre ea, la care trebuie sa le stii raspunsul.

Ce este Tribulus Terrestris?



Este o planta originara din zona mediteraneana, care poate sa fie descoperita in absolut toata lumea. Aceasta face niste fructe sub forma de cruce, de unde si denumirea de Crucea de Malta. Mai este denumita si Coltii Babei, Gokharu sau Goshurah si este folosita inca din cele mai vechi timpuri cu scop medicinal sau pe post de energizant.

Unde creste aceasta planta?



Aproape oriunde, in conditiile in care nu are nevoie de foarte multi nutrienti. Se gaseste in Europa, Asia, Africa, Australia sau America de Nord.

Cum arata Tribulus Terrestris?



Este o planta cu tepi. Care face un fruct spinos in forma de cruce si are flori galbene. Se aseamana destul de mult cu vita de vie, ceea ce ii da si numele de " Vita de vie intepatoare".

Care parte a plantei se foloseste?



Orice parte poate sa fie utila. Atat frunzele, cat si florile, fructele sau semintele pot fi folosite in scop fitoterapeutic, efectele lor fiind extrem de variate. Astfel, cei care consuma aceasta planta se pot bucura de efecte antiseptice, afrodisiace, diuretice sau antiinflamatoare.

Cine foloseste cel mai des aceasta planta?



In prezent, este utilizata cel mai adesea de atleti si de toti cei care depun foarte mult efort in activitatea pe care o presteaza. Motivul este simplu: planta ajuta la obtinerea unor performante fizice foarte bune gratie actiunii sale tonice.
Odata ce este consumata, creste nivelul de hormon luteinizant si stimuleaza productia de testosteron. Pentru multi culturisti, utilizarea suplimentelor cu Tribulus Terrestris a fost o adevarata arma folosita in concursuri, fiind o alternativa foarte buna la steroizii anabolizanti sintetici.

Care sunt principalele avantaje ale plantei?



Am amintit faptul ca ajuta la obtinerea de testosteron, este afrodisiac, antiinflamator sau antiseptic. De asemenea, aceasta planta minune poate aduce o multime de alte avantaje:
•    Poate sa stimuleze fertilitatea, atat in randul femeilor, cat si in randul barbatilor;
•    Ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Persoanele care sufera de aceasta problema pot consuma zilnic ceai din Tribulus Terrestris sau suplimente si vor vedea destul de rapid efecte beneficice;
•    Este excelenta pentru ameliorarea tulburarilor nervoase;
•    Poate sa previna o serie de tipuri de cancer si chiar sa micsoreze anumite tumori;
•    Este un puternic antidepresiv si trateaza durerile de cap;
•    Imbunatateste in mod considerabil imunitatea.
Lista de beneficii poate sa continue. Ceea ce este cert este ca are efecte deosebit de puternice asupra organismului, toate benefice.

Cum poate sa fie utilizat Tribulus Terrestris?



Planta poate sa fie consumata ca atare, in ceaiuri sau sub forma de pulbere si de asemenea, poate sa fie consumata sub forma unor suplimente gasite in plafar. Este bine sa se acorde atentie destul de mare cantitatii de planta consumata, deoarece excesul poate sa fie daunator. In principiu, intre 200 si 400 de mg de extract sunt suficiente. In ceea ce priveste ceaiurile, 2 cani de ceai pot aduce toate beneficiile amintite mai sus.

Care sunt efectele negative ale acestei plante?



Asa cum am amintit, consumata in exces poate sa produca o serie de neplaceri, cum ar fi anietatea, problemele cu somnul sau anumite probleme menstruale. Tocmai de aceea, este bine sa fie consultat intotdeauna medicul inainte de utilizare.
Suplimentele nu sunt recomandate femeilor insarcinate sau persoanelor care tocmai ce au trecut printr-o interventie chirurgicala.

In principiu, daca vrei un organism sanatos poti lua in considerare consumul acestei plante. Asigura-te ca stii cand si cum sa o consumi, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara!

Autor: Adrian Cadar

Arrow up icon
Produsul a fost adaugat in cos
Finalizează comanda