Produsul a fost adaugat in cos

Ceara de soia, 100 gr, Mayam

Cod produs: 6424414014097

Producator: MAYAM

12.15 Lei

cu TVA inclus
  • Cumparati minim 4 bucati si aveti o reducere de 3 %
  • Cumparati minim 8 bucati si aveti o reducere de 5 %
Asistenta comenzi(L-V: 10 - 17): 0752.498.740

Ceara de soia, 100 gr, Mayam

 

Ceara noastra de soia este un amestec dezvoltat special pentru producerea lumanarilor de recipient, fiind potrivita totodata si pentru lumanarile turnate. Permite adaugarea uleiurilor esentiale, parfumantelor naturale si a colorantilor liposolubili.

Lumanarile confectionate cu aceasta ceara vegetala pura prezinta un aspect cremos si au o capacitate de degajare buna a parfumului. Se poate folosi in mod sigur si in balsamuri de buze, rujuri sau alte produse de ingrijire a pielii, cum ar fi stick-uri deodorante, unturi de corp, lumanari de masaj.

 

Ingrediente (INCI): hydrogenated vegetable oil

 

Punct de inchegare 34-42°C

Punct de topire 42-48°C

 

Cum se foloseste ceara de soia pentru a produce lumanari:

Aceasta ceara de soia nu necesita aditivi, in afara de parfumante si coloranti. Lumanarile vechi sau folosite pot fi reinnoite si ceara reutilizata. Este recomandat a nu se incalzi ceara peste 85°C sau pentru o perioada lunga de timp.

 

Pregatirea matritelor si a recipientelor:

Matritele si recipientele trebuie sa fie curate si lipsite de impuritati. Recipientele trebuie sa fie cel putin la temperatura camerei, desi preincalzirea lor la aprox. 45 - 50°C poate fi benefica.

 

Colorarea:

Majoritatea colorantilor sub forma de pudra, lichid, chipsuri sau blocuri sunt compatibili cu ceara de soia. Cand se folosesc coloranti pudra si pigmenti minerali, ceara se incalzeste la aprox. 75°C, se adauga pudra si se amesteca pana la dizolvare/dispersare. Colorantii pudra pot fi, de asemenea, dizolvati/dispersati in parfumantul sau uleiul esential ales si apoi adaugati la ceara topita. Cand se utilizeaza colorantii pudra dizolvati in ulei esential/parfumant, colorantii lichizi, blocurile de culoare, chipsurile sau pur si simplu nu se coloreaza lumanarea, ceara se va incalzi la 70°C. Daca se doreste ca lumanarea sa aiba o culoare mai inchisa, adaugati putin colorant negru culorii pe care o folositi.

 

Parfumarea:

Ceara de soia permite adaugarea de parfumante la niveluri de pana la 10-12%, cu toate acestea se recomanda esentele dezvoltate special pentru utilizarea cu ceruri naturale. Marimea si adancimea bazinului de ardere afecteaza foarte mult capacitatea de degajare a parfumului, astfel incat montarea fitilului este foarte importanta. Unele uleiuri esentiale sau parfumante pot reactiona cu ceara in mod negativ provocand decolorare, finisaj necorespunzator sau o slaba ardere. Acest lucru se intampla predominant cand se folosesc parfumante special concepute pentru a fi utilizate in lumanarile de parafina. Utilizati intotdeauna uleiuri esentiale si parfumante cu un punct de aprindere mai mare de 75°C.

Cateva exemple de Uleiuri esentiale si Parfumante naturale din gama noastra, cu punct de aprindere mai mare de 75°C - potrivite pentru lumanari:

Uleiuri esentiale: Busuioc, Cedru Atlas, Cedru Virginia, Chiparos, Cuisoare, Eucalipt citronat, Geraniu, Lavanda, Lemongrass, Litsea Cubeba, Menta, Santal Amyris, Smirna, Palmarosa, Patchouli, Petitgrain, Vetiver, Ylang-ylang

Parfumante naturale Mayam: Flori de Tiare, Flori de Vanilie, Lacramioare, Violete, Liliac, Ambra, Orhidee, Fresh Marine, Frezii, Flori de cires, Garoafe, Flori de tei, Fresh green, Aloe bambus, Buchet roz

 

Adaugarea fitilului:

Cerurile naturale necesita de obicei un fitil de dimensiuni mai mari decat cele de parafina. Parfumul, culoarea si configuratia lumanarilor au un impact deosebit asupra celei mai bune alegeri de fitil. Un fitil prea mare poate cauza aparitia de funingine, timp de ardere accelerat sau scurgerea de ceara pe corpul lumanarii. Un fitil prea mic va produce o flacara slaba, se va infunda in corpul lumanarii si va arde doar partial lumanarea. Daca observati o calitate sau stabilitate slaba a flacarii, incercati un alt tip de fitil. Testul de ardere trebuie facut dupa ce lumanarea a stat timp de 48 de ore dupa turnare.

 

Topirea:

Temperaturile ridicate (pana la 90°C) pentru un timp scurt nu au efect advers, atata timp cat ceara este racita repede. Temperaturile mai ridicate pot provoca decolorarea cerii. Lasati ceara sa se raceasca la temperatura dorita de turnare, adaugati uleiul esential sau parfumantul si amestecati bine. Asigurati-va ca amestecati ceara si in timpul topirii. Evitati utilizarea recipientelor care contin cupru si zinc, deoarece acest lucru poate accelera decolorarea. 

 

Turnarea:

Temperatura de turnare poate varia in functie de tipul si dimensiunea matritei/ recipientului, in functie de parfumantul si de colorantul folosit, dar si de efectele care se doresc obtinute. O aderenta mai mare la recipiente poate fi obtinuta prin turnarea la temperatura apropiata de punctul de inchegare (aproximativ 45-50°C). Parfumantul trebuie adaugat si amestecat imediat inainte de turnare, acolo unde practica permite. Daca intampinati dificultati in ceea ce priveste temperatura de turnare, incercati o temperatura mai mica sau mai mare in trepte de cate 5-10°C. Pentru o mai buna aderenta la recipientele de sticla luati in considerare turnarea in forme preincalzite.

 

Turnarea dubla:

Aceasta ceara de soia este formulata pentru a necesita doar o singura turnare pentru majoritatea recipientelor folosite, insa, pentru unele recipiente mari este necesara o completare ulterioara cu ceara pentru a obtine o suprafata a lumanarii de cea mai buna calitate. O cantitate mica de ceara la o temperatura usor mai ridicata decat cea de turnare poate fi folosita pentru a completa lumanarea inainte ca aceasta sa fie complet racita (daca completarea se face odata ce lumanarea este complet racita, acest lucru poate duce la reducerea aderentei la recipient).

 

Racirea lumanarilor:

Lumanarile de recipient - lumanarile se racesc la o temperatura ambianta de 21-24°C, permitand circulatia aerului pentru o racire uniforma. Recipientul trebuie sa ramana deschis in timpul racirii timp de cel putin 24 de ore (lumanarile mari pot necesita perioade mai lungi). Racirea mai lenta va incuraja aderenta la recipient, in timp ce racirea rapida va incuraja desprinderea lumanarii de pe peretii vasului.

Exista o diferenta intre ratele de racire pentru diferite configuratii ale recipientilor. Racirea prea rapida sau prea lenta poate provoca crapaturi, concavare sau matuirea suprafetei lumanarii. Recipientele mari, cu dimensiunea de peste 200 ml se racesc mai lent, in timp ce recipientele mai mici, in special recipientele din metal se racesc rapid.

* Lumanarile in matrite - lumanarile se racesc la o temperatura de cca 21°C sau mai putin pentru o eliberare mai usoara. Racirea mai lenta va incuraja lumanarea sa adere la matrita, impiedicand scoaterea cu usurinta, in timp ce racirea mai rapida va facilita eliberarea si scoaterea acesteia.

Lumanarile ar trebui lasate in repaus timp de 48 de ore inainte de efectuarea testului de ardere.

 

Testul de ardere:

Dupa ce lumanarea s-a racit timp de minim 48 de ore, se va incerca arderea lumanarii si se va urmari diametrul bazinului de ardere si ”ciupercarea” - ocazional, lumanarile din ceara de soia pot produce acest efect din cauza excesului de carbon si / sau alte substante, care se acumuleaza la capatul fitilului si care interfereaza cu combustia. ”Ciupercarea” poate provoca aparitia funinginii si slabirea parfumarii lumanarilor. Incercati diferite fitiluri pana cand obtineti diametrul dorit al bazinului de ardere si o flacara buna si curata. Fiecare combinatie de recipient, ceara, colorant, parfumant si fitil trebuie testate pentru calitatea arderii.

 

Mod de pastrare: la loc uscat si racoros

 

Date de siguranta: a nu se ingera; uz extern

Parerile utilizatorilor
0 review-uri

Adauga un comentariu