Produsul a fost adaugat in cos

Ceara de Carnauba, 10 gr, Mayam

Cod produs: 6424414010983

Producator: MAYAM

4.75 Lei

cu TVA inclus
  • Cumparati minim 4 bucati si aveti o reducere de 3 %
  • Cumparati minim 8 bucati si aveti o reducere de 5 %
Asistenta comenzi(L-V: 10 - 17): 0752.498.740

 

Ceara de Carnauba, 10 gr, Mayam

 

Ceara de Carnauba este o ceara naturala obtinuta din frunzele palmierului Copernica Cerifera, nativ in Brazilia. Este utilizata in diferite domenii cum ar fi industria alimentara sau industria farmaceutica.

Datorita duritatii sale si a topirii la temperaturi mai ridicate, ceara de carnauba este des utilizata in formularea produselor de machiaj. Ofera stabilitate rujurilor, creioanelor cosmetice si mascarei, care isi pastreaza consistenta si textura inclusiv la temperaturi mai ridicate, aspect important pentru pastrarea stabilitatii acestora in contact cu pielea sau pe timpul verii de exemplu.

Ca ingredient inclus in compozitii cosmetice, cum ar fi balsamurile, deodorantele sau unele creme, are si rol de bariera de protectie, formand o pelicula fina pe piele, destul de rezistenta la apa in functie de dozaj.

 

Proprietati organoleptice: fulgi galbui cu miros neutru

 

Ingrediente (INCI): copernicia cerifera cera

 

Proprietatile cearei de carnauba:

* punct de topire ridicat, 80-85°C

* mareste rezistenta la caldura si la apa a preparatelor cosmetice

* filmogen, formeaza o pelicula fina pe piele

* contribuie la mentinerea pe timp mai indelungat a rujului pe buze

* agent texturant si de ingrosare

* stabilizator pentru preparatele emulsificate

 

Mod de utilizare in cosmetica:

* incalzit pe baie de apa la 80-85°C, intr-un unt/ulei ori in cadrul fazei uleioase la emulsii

* ca ingredient in creme, balsamuri, unguente, creme de protectie, dozaj uzual 1 - 5%

* inclus ca ingredient in produse de machiaj: ruj, mascara, fond de ten, luciu de buze, dozaj uzual 2-10%

* in rujuri, creioane cosmetice si stickuri se poate combina cu ceara de candelila sau ceara de albine

* inclus ca ingredient in prepararea de stickuri deodorante si alte produse tip baton sau stick, in concentratie de pana la 10%

* in stickuri deodorante se poate combina cu ceara de albine, ceara de iasomie sau tuberoze

 

Mod de pastrare: la loc uscat si racoros

 

Date de siguranta, precautii in utilizare: uz cosmetic

Parerile utilizatorilor
0 review-uri

Adauga un comentariu