Produsul a fost adaugat in cos

Ceară de Candelilla, 10 gr, Mayam

Cod produs: 6424414014073

Producator: MAYAM

6.70 Lei

cu TVA inclus
  • Cumparati minim 4 bucati si aveti o reducere de 3 %
  • Cumparati minim 8 bucati si aveti o reducere de 5 %
Asistenta comenzi (L-V: 10-17): 0752 498 740

Ceară de Candelilla, 10 gr, Mayam

 

Ceara de Candelilla este secretata de arbustul Euphorbia cerifera nativ in Mexic si se obtine prin cufundarea frunzelor in apa clocotita. Ceara se preleveaza de la suprafata apei, apoi este incalzita la foc mic pentru a se elimina excesul de apa. Ceara se intinde in strat subtire si se lasa la racit, dupa care se sparge in pelete.

Ceara de Candelilla este utilizata in diverse sectoare industriale, inclusiv in industria alimentara, dar este interesant si pentru cosmetica datorita proprietatilor de durizare si glazurare, este un excelent agent filmogen si in acelasi timp favorizeaza uscarea compozitiei pe suprafata aplicata.

Este un ingredient important pentru formularea rujurilor protectoare pentru buzele uscate sau crapate.

 

Datorita duritatii si topirii doar la temperaturi ridicate, ceara de candelilla joaca un rol important in formularea produselor de machiaj. Ofera stabilitate rujurilor, deodorantelor tip stick, creioanelor de contur si rimelului, care raman stabile la temperaturi ridicate, aspect important pentru pastrarea integritatii acestora mai ales pe timpul verii.

 

Ca ingredient inclus in compozitii cosmetice ajuta pielea sa retina umezeala. Are rol de bariera formand un strat fin de protectie pe piele. Confera unei compozitii cosmetice consistenta si stabilitate.

 

Proprietati organoleptice: pelete galbene, miros slab caracteristic

Punct de topire cca 68-70°C

 

Ingrediente (INCI): Euphorbia Cerifera Cera

 

Proprietatile cearei de candelilla:

* texturant, durizant

* filmogen

* confera rezistenta la caldura

* agent de adeziune, important pentru mascara si tus de pleoape

* stabilizator si agent de ingrosare pentru emulsii

 

Aplicatii, recomandari:

* rujuri

* balsamuri de buze

* deodorante solide tip stick

* mascara, tus de pleoape

* balsamuri si unguente consistente

* creioane de machiaj

* deodorante solide

 

Mod de utilizare:

* dozaj uzual recomandat 1 - 5%

* ca ingredient in creme si emulsii, adaugata la faza uleioasa

* in preparate anhidre, prin incalzire

* ca ingredient pentru produse de machiaj: ruj, balsam si luciu de buze, creion de machiaj

* in asociere cu guma de acacia pentru mascara si tus de ochi

* ca ingredient pentru stickuri deodorante

* in creme filmogene, balsamuri protectoare, 1-3%

 

Mod de pastrare: la loc uscat si racoros, ferit de lumina directa

 

Date de siguranta, precautii in utilizare: a nu se lasa la indemana copiilor; uz cosmetic

Parerile utilizatorilor
2 review-uri

Citeste parerile clientilor nostri
Dana B.
04 septembrie 2017
Rating: 4

a cumparat acest produs în 24 august 2017
Ioana P.
10 iunie 2020
Rating: 5

a cumparat acest produs în 30 mai 2020
Adauga un comentariu
Produsul a fost adaugat in cos