Produsul a fost adaugat in cos

Unt de Murumuru, 100ml

Cod produs: 8312

Producator: MAYAM

29.65 Lei

cu TVA inclus
  • Cumparati minim 4 bucati si aveti o reducere de 3 %
  • Cumparati minim 8 bucati si aveti o reducere de 5 %
Asistenta comenzi (L-V: 10-17): 0752 498 740

Unt de Murumuru - descriere şi recomandări

Murumuru Astrocaryum este o specie de palmier nativă în jungla amazoniană. Preferă de regulă solurile umede, crescând de-a lungul râurilor sau mlaștinilor. Acest palmier se diferenţiază de restul speciilor prin numărul mare de ţepi de protecţie, chiar şi florile au mici spini pe ele. Frunzele, ce pot atinge mărimea de până la 4 m, au fost folosite de către localnici de-a lungul timpului pentru confecţionarea diferitelor împletituri, coşuri, hamace, iar fructele sub formă de ciorchine, de culoare roşu-portocaliu reprezintă o sursă importantă de ulei comestibil pentru locuitorii din acea regiune.

Din seminţele fructelor ajunse la maturitate se extrage untul de Murumuru, care, graţie compoziţiei sale bogate în acid lauric, acid miristic şi provitamina A, este un produs căruia îi sunt atribuite, dar şi confirmate, calităţi incontestabile: este nutritiv şi emolient intens, protector şi regenerator excelent atât pentru păr cât şi pentru piele. 

Datorită conţinutului bogat în acid lauric ce are masa moleculară redusă, untul de murumuru are capacitatea de a pătrunde prin cuticula de păr, fortificând fibra capilară din interior; se absoarbe în profunzime, astfel restabileşte echilibrul şi elasticitatea pielii.

Metoda de obţinere: unt pur şi natural, obţinut din sâmburi prin presare la rece urmată de filtrare

Zona geografică de provenienţă: Brazilia, bazinul amazonian

Prezentare: unt solid la temperatura camerei, cu aspect neuniform şi uşor ceros, culoare alb-ivoriu, miros fin specific

Ingrediente (INCI): astrocaryum murumuru seed butter

Proprietăţile untului de murumuru

  • emolient şi nutritiv
  • contribuie la menținerea nivelului optim de hidratare a pielii
  • regenerator cutanat
  • favorizează și menține elasticitatea pielii
  • protector al filmului hidrolipidic al pielii
  • se absoarbe repede, nu lasă senzaţie grasă pe piele
  • prezintă o afinitate remarcabilă pentru firul de păr
  • fortifiant, hrănitor şi reparator al fibrei capilare
  • conferă strălucire şi vitalitate părului
  • antioxidant şi reparator

La ce vă poate ajuta

  • îngrijirea oricărui tip de piele, îndeosebi a pielii uscate
  • buze uscate sau crăpate
  • eczeme, psoriazis, piele deteriorată
  • mâini, coate, genunchi, călcâie
  • îngrijirea oricărui tip de păr
  • păr uscat, degradat, tern
  • vârfuri despicate, păr fragil şi casant
  • îngrijirea părului lipsit de vitalitate şi volum
  • păr creț, indisciplinat, greu de pieptănat

Cum se folosește untul de murumuru

  • aplicat pe piele simplu, ca atare; se absoarbe repede, lăsând o senzaţie plăcută, catifelată
  • aplicat simplu pe păr, topit în prealabil în palme sau pe baie de apă, sub formă de mască; masca se păstrează 15-30 minute, după care părul se şamponează şi se clăteşte (scalp uscat sau normal)
  • aplicat simplu pe părul curat, la vârfuri sau pe toată lungimea firului, în cantitate moderată (scalp gras)
  • combinat cu alte unturi, uleiuri vegetale şi esenţiale, în aplicaţii pe păr şi pe piele
  • ca ingredient în felurite preparate cosmetice pentru îngrijirea pielii şi părului

Se pot prepara:

  • creme anhidre, creme emulsificate
  • balsamuri
  • unturi şi creme de corp
  • cremă de duş, şampon tip cremă
  • balsam pentru păr, măşti şi creme capilare
  • rujuri, balsamuri de buze

Notă: Untul de murumuru este solid şi dur la temperatura camerei. Pentru aplicare este indicat să fie topit în prealabil în palme sau pe baie de apă, după caz.

...

Păstrare: fiind un unt rezistent la oxidare, se păstrează în mediul ambiant, de preferinţă sub 25°C, ferit de umezeală şi lumină

Date de siguranţă: uz cosmetic

Parerile utilizatorilor
0 review-uri

Adauga un comentariu
Produsul a fost adaugat in cos