Produsul a fost adaugat in cos

Ulei de Babassu BIO*, 100ml

Cod produs: 8298

Producator: MAYAM

14.78 Lei

cu TVA inclus
  • Cumparati minim 4 bucati si aveti o reducere de 3 %
  • Cumparati minim 8 bucati si aveti o reducere de 5 %
Asistenta comenzi (L-V: 10-17): 0752 498 740

Ulei de Babassu - descriere şi recomandări

Uleiul este extras din seminţele palmierului babassu, specie nativă a bazinului amazonian. Palmierul de babassu creşte până la 20 m înălţime, iar fructele lui, nucile, sunt grupate în ciorchine şi pot cântări între 250 - 400 g.

Pentru localităţile braziliene, în special cele nordice, babassu reprezintă o resursă vitală atât din punct de vedere economic cât şi de subzistenţă: din fruct se obţine făina, ingredient de bază în alimentaţie, bogată în fier şi calciu, cojile groase ale acestuia sunt transformate prin ardere în cărbune, ce serveşte drept combustibil, frunzele sunt folosite la confecţionarea acoperişurilor sau sunt uscate şi transformate în paie din care băştinaşele împletesc covoraşe pentru locuinţe, iar uleiul, deosebit de bogat în acid lauric, este folosit atât în alimentaţie dar mai ales comercializat pentru obţinerea numeroaselor preparate cosmetice, săpunuri şi chiar medicamente.

Uleiul de babassu este obţinut şi azi prin metode rudimentare, vechi. Nucile sunt uscate natural la soare, iar mai apoi sunt crăpate prin lovire cu ajutor unor unelte de lemn. Solul din zona de recoltare este liber de orice tratament chimic sau pesticide.

Toată activitatea de obţinere a uleiului de babassu este întreprinsă de către femeile băştinaşe, organizate în asociaţii, conectate la lanţul de comerţ echitabil, contribuind semnificativ la îmbunătăţirea vieţii localnicilor.

Compoziţia uleiului de babassu bogată în acizi graşi: lauric, miristic, confirmă calităţile incontestabile ale acestui produs, comparat de multe ori cu uleiul de cocos sau folosit ca înlocuitor pentru acesta: emolient, hidratant intens, nutritiv excelent şi protector remarcabil.

Calitate: produs cosmetic natural şi organic certificat de Ecocert Greenlife

Metoda de obţinere: prin presare la rece a seminţelor din fructe, urmat de un proces de dezodorizare în concordanţă cu standardele de certificare organică

Zona geografică de provenienţă: Brazilia

Prezentare: lichid gălbui deschis cu un fin miros de nuci. La temperaturi de sub 20 °C se solidifică, se poate lichefia prin păstrarea într-un mediu mai cald

Pe piele: absorbţie rapidă, senzaţie uscată, non-comedogenic

Ingrediente (INCI): orbignya oleifera seed oil*
*100 % din totalul ingredientelor provin din agricultură organică. Produs cosmetic natural şi organic certificat de Ecocert Greenlife în concordanţă cu standardul ECOCERT disponibil la http://cosmetics.ecocert.com

Proprietăţile uleiului de babassu

  • emolient, hidratant
  • regenerator, protector
  • catifelant, calmant
  • anti-age, anti-radicalar
  • antioxidant, uşor antiinflamator
  • previne deshidratarea pielii
  • hrănitor, protector şi filmogen pentru păr
  • bun penetrant cutanat, nu lasă senzaţie grasă pe piele

Păstrare: fiind un ulei rezistent la oxidare, se păstrează în mediul ambiant, de preferinţă sub 25°C, ferit de umezeală şi lumină

Date de siguranţă: uz cosmetic

Parerile utilizatorilor
3 review-uri

Citeste parerile clientilor nostri
Elena C.
06 iulie 2017
Rating: 5

a cumparat acest produs în 11 iunie 2017
mariana d.
16 octombrie 2017
Rating: 5

a cumparat acest produs în 05 octombrie 2017
Cornelia B.
21 noiembrie 2017
Rating: 5

a cumparat acest produs în 11 noiembrie 2017
Adauga un comentariu
Produsul a fost adaugat in cos