Produsul a fost adaugat in cos

Mentă BIO ulei esenţial (mentha arvensis), 10 ml

Cod produs: 146

Producator: MAYAM

10.81 Lei

cu TVA inclus
  • Cumparati minim 4 bucati si aveti o reducere de 3 %
  • Cumparati minim 8 bucati si aveti o reducere de 5 %
Asistenta comenzi (L-V: 10-17): 0752 498 740

Mentă BIO ulei esenţial (mentha arvensis), 10 ml

Introducere

Uleiul esenţial de mentă este recomandat în tratamentul tenului gras, congestionat şi în tratamentele anticelulitice. Fortifică mecanismele imunitare ale pielii, vitalizează şi tonifică pielea, stimulează schimburile de substanţe la nivel celular. Antimigrenos.

Menta este un gen de aproximativ 25-30 specii de plante din familia Lamiaceae, distribuit pe mai toate continentele, există şi o serie de hibrizi.

Menta este o plantă erbacee, rezistentă, care se răspândeşte repede şi nu este pretenţioasă privind solul. Mentha Arvensis este nativă în Asia centrală şi de vest şi în zonele temperate ale Europei. Creşte până la 60 cm, are flori albe sau roz.

Ca plantă cultivată în scopuri medicinale a fost cunoscută târziu, în secolul XVIII în Anglia, când s-au obţinut primele loturi de ulei volatil, fiind trecută în farmacopeea engleză. Japonezii o cunosc şi o cultivă cu mai multe sute de ani în urmă, specia Arvensis, cărui I se mai spune menta japoneză.

Conform directivei europene amendamentul 7 privind produsele cosmetice (2003/15/CE) anumiţi compuşi naturali pot prezenta risc alergic: limonen

Metoda de obţinere: prin distilarea cu vapori de apă din frunzele şi vârfurile înflorite ale plantei

Zona geografică de provenienţă: India

CALITATE: produs cosmetic natural şi organic certificat de Ecocert Greenlife în concordanţă cu standardul disponibil la http://cosmetics.ecocert.com

Prezentare: lichid clar uşor gălbui, vâscozitate redusă

Nota parfumului: de mijloc

Aroma: pură, înviorătoare, pătrunzătoare

Componenţi principali: mentol, menthone, a-pinen, felandren, limonen, cadinen, cineol, aldehida acetica si izovalerianica, alcooli amilic şi izoamilic, timol, carvacrol, alcooli sescviterpenici

Proprietăţi

  • antiseptic general
  • antiinflamator, astringent
  • cefalic
  • descongestionant
  • febrifug
  • stimulent al sistemului nervos
  • sudorific
  • vasoconstrictor
  • tonic general
  • deodorant şi cicatrizant extern
  • antiviral (herpes)
  • regulator şi sedativ al tulburărilor neurovegetative

Recomandări

  • piele grasă, încărcată
  • stimularea circulaţiei sanguine
  • astm, bronşită, probleme respiratorii
  • cefalee, migrene
  • calmarea mâncărimilor şi iritaţiilor pielii
  • transipraţie excesivă
  • calmarea durerilor reumatice
  • dureri musculare
  • inflamaţii

Parerile utilizatorilor
9 review-uri

Citeste parerile clientilor nostri
cristina o.
14 iunie 2016
Rating: 5

a cumparat acest produs in 18 aprilie 2016
Dan R.
16 iunie 2016
Rating: 4

a cumparat acest produs in 08 iunie 2016
Laura M.
07 iulie 2016
Rating: 5

a cumparat acest produs in 29 iunie 2016
Raul P.
25 ianuarie 2017
Rating: 5

a cumparat acest produs in 16 ianuarie 2017
Ioana B.
27 ianuarie 2017
Rating: 4

a cumparat acest produs in 19 ianuarie 2017
COSTIN P.
24 mai 2017
Rating: 5

a cumparat acest produs in 16 mai 2017
Elena C.
06 iulie 2017
Rating: 5

a cumparat acest produs in 11 iunie 2017
Carla F.
24 august 2017
Rating: 5

a cumparat acest produs in 15 august 2017
Simona V.
10 octombrie 2017
Rating: 5

a cumparat acest produs in 29 septembrie 2017
Vezi toate parerile clientilor nostri Vezi mai putin
Adauga un comentariu
Produsul a fost adaugat in cos