Produsul a fost adaugat in cos

Extract de Gălbenele CO₂, 5ml

Cod produs: 8304

Producator: MAYAM

17.45 Lei

cu TVA inclus
  • Cumparati minim 4 bucati si aveti o reducere de 3 %
  • Cumparati minim 8 bucati si aveti o reducere de 5 %
Asistenta comenzi (L-V: 10-17): 0752 498 740

Extract de Gălbenele - descriere şi recomandări

Foarte bogat în fitosteroli și principii active cu efect antiinflamator, cicatrizant, foto-protector și de stimulare a sintezei colagenului în piele, extractul de gălbenele aduce beneficii pielii deteriorate, expuse la soare și la factorii de mediu.

Este folosit în îngrijirea pielii afectate de eczeme, arsuri, înțepături, umflături, răni, pentru limitarea degradării pielii din cauza stresului oxidativ, a poluării și razelor UV.

Extractul este complet natural şi corespunde cu prevederile normelor Europene pentru preparatele aromatice 1334/2008. 
Pentru a obţine 1 kg de extract sunt necesare 13 - 17 kg de flori uscate.

Metoda de obţinere: prin extracţie cu ajutorul dioxidului de carbon supercritic (CO₂), un procedeu ecologic agreat de instituţiile de certificare pentru cosmeticele bio, fără reziduuri de solvent, fără săruri anorganice şi metale grele.

Provenienţă: zona geografică de provenienţă a plantei Germania/Egipt, extractul este fabricat în Germania

Prezentare: pastă ceroasă (la temperatura camerei) sau fluid (la peste 40°C) de culoare roșu închis-maroniu, cu un miros pregnant specific

Solubilitate: solubil în uleiuri și alcool, insolubil în apă

Compuși principali: 17-25% esteri de faradiol, 6-9% steroli (sistosterol, taraxasterol, amyrin), 0,7-1,3 carotenoide

Ingrediente (INCI): Calendula Officinalis flower extract

Proprietăţile extractului de gălbenele

  • antiinflamator potent
  • foto-protector, antiradicalar, anti-aging
  • cicatrizant, reparator cutanat
  • stimulator al sintezei colagenului în piele
  • stimulator pentru formarea noilor celule cutanate
  • anti-edematos
  • ușor antalgic
  • calmant cutanat

La ce vă poate ajuta

  • îngrijirea pielii deteriorate, afectate de iritații, eczeme, arsuri
  • cicatrizarea cât mai estetică a rănilor
  • reducerea umflăturilor, ameliorarea contuziilor
  • protecția pielii împotriva factorilor de mediu, poluare, raze UV
  • îngrijirea pielii sensibile, uscate sau fragile
  • îngrijirea buzelor
  • îngrijirea oricărui tip de ten, îndeosebi a celui matur
  • tratamente anti-aging și de regenerare a pielii
  • atenuarea edemelor, varicelor și hemoroizilor externi

Cum se folosește

  • extractul este unul foarte concentrat, nu se folosește ca atare pe piele, doar ca ingredient pentru prepararea compozițiilor cosmetice pentru ten, corp și păr
  • dozaj indicativ 0,1 - 0,3 %
  • fiind sub formă de pastă solidă la temperatura camerei, înainte de includerea în compoziții este indicat să fie fluidificat pe baie de apă caldă, la temp. de până la 40°C
  • în emulsii se adaugă la faza finală, la rece
  • în baza de cremă și baza de balsam dinoferta noastră, extractul se include de preferință amestecat în prealabil în puțin ulei vegetal

Se pot prepara:

  • mixuri sau seruri uleioase, creme anhidre, alifii și balsamuri, unt de corp
  • emulsii, seruri și creme pentru îngrijirea tenului
  • creme, uleiuri și loțiuni pentru îngrijirea corpului
  • balsam și ruj de buze
  • fond de ten, CC cream, BB cream
  • creme, uleiuri și loțiuni de plajă
  • creme și loțiuni aplicate după plajă

Păstrare: închis etanş, în loc uscat, ferit de căldură şi lumina directă

Date de siguranţă: păstraţi dozajul recomandat; a nu se lăsa la îndemâna copiilor; a nu se ingera; uz extern

Parerile utilizatorilor
0 review-uri

Adauga un comentariu
Produsul a fost adaugat in cos