Produsul a fost adaugat in cos

Extract de Arnica CO₂, 5ml

Cod produs: 8403

Producator: MAYAM

23.11 Lei

cu TVA inclus
  • Cumparati minim 4 bucati si aveti o reducere de 3 %
  • Cumparati minim 8 bucati si aveti o reducere de 5 %
Asistenta comenzi (L-V: 10-17): 0752 498 740

Extract de Arnica - descriere şi recomandări

Arnica, plantă perenă ierboasă, cu florile galbene, regăsită în zonele umede din Europa de Nord şi Centrală precum şi în America, este utilizată încă din secolul al VI-lea pentru tratarea problemelor musculare şi articulare.

Azi, arnica este unul dintre cele mai des întâlnite medicamente homeopate din întreaga lume, având multiple proprietăţi şi întrebuinţări: calmează durerile musculare, durerile post-operatorii, tratează loviturile minore şi vânătăile, îmbunătăţeşte circulaţia periferică, accelerează formarea ţesuturilor granulare.

Compuşii activi ai acestei plante îi conferă proprietăţi antiinflamatorii - lactone sescviterpenice (helenalina) şi antioxidante - flavonoidele, carotenoizii.

Extractul este complet natural şi corespunde cu prevederile normelor Europene pentru preparatele aromatice 1334/2008. 
Pentru a obţine 1 kg de extract sunt necesare 5 - 6 kg de flori uscate.

Metoda de obţinere: prin extracţie cu ajutorul dioxidului de carbon supercritic (CO₂), un procedeu ecologic agreat de instituţiile de certificare pentru cosmeticele bio, fără reziduuri de solvent, fără săruri anorganice şi metale grele. Extractul este standardizat în fracţiuni din ulei de floarea-soarelui.

Provenienţă: zona geografică de provenienţă a plantei Ucraina/România, extractul este fabricat în Germania

Prezentare: lichid uleios de culoare maro închis, miros specific, agreabil

Solubilitate: solubil în uleiuri şi alcool, insolubil în apă

Compuși principali: 4 % lactone sescviterpenice, acizi triterpenici, faradiol, substanțe volatile, răşini, ceruri

Ingrediente (INCI): helianthus annus seed oil and arnica montana flower extract

Proprietăţile extractului de arnica

  • antiinflamator forte
  • analgezic
  • calmant cutanat
  • antioxidant
  • antiiritant
  • antibacterian
  • reparator
  • calmant al sistemului muscular
  • stimulant al circulaţiei sanguine

La ce vă poate ajuta

  • dureri musculare şi articulare
  • vânătăi, hematoame
  • dureri de spate şi febră musculară
  • entorse, contuzii, luxaţii
  • rigiditate, osteoartrită
  • îngrijirea tenului problematic: acnee, eczeme, diferite infecţii
  • reduce senzaţia de picioare grele, de ajutor în caz de insuficienţă venoasă
  • este potrivit şi pentru pielea sensibilă, iritată, afectată de diverşi factori externi (arsuri, înţepături de insecte)
  • ca adjuvant activ în preparatele reparatorii de piele şi scalp, mătreaţă

Cum se folosește

  • dozaj indicativ 0,5% - 2%
  • se utilizează ca ingredient în unguente, balsamuri, uleiuri de masaj şi creme anhidre
  • ca ingredient în emulsii, se adaugă de regulă la faza finală, la rece
  • ca ingredient în geluri cu structură compactă

Se pot prepara:

  • compoziţii pentru afecţiuni circulatorii, picioare grele sub formă de unguent, balsam, alifie, cremă-gel
  • cremă, balsam sau gel pentru aplicarea pe vânătăi, mici răni, tăieturi
  • balsam, gel sau alifie pentru dureri musculare şi reumatismale
  • mască sau cremă capilară pentru scalp iritat, afectat de inflamaţii
  • cremă sau ulei de masaj circulator, calmant
  • cremă, loţiune sau balsam pentru îngrijirea pielii iritate, deteriorate ori afectate de eczemă
  • mască, loţiune, ser uleios pentru piele acneică

Păstrare: închis etanş, în loc uscat, ferit de căldură şi lumină

Date de siguranţă: păstraţi dozajul recomandat; a nu se lăsa la îndemâna copiilor, nu este recomandat în sarcină şi alăptare; a nu se ingera; uz extern

Parerile utilizatorilor
0 review-uri

Adauga un comentariu
Produsul a fost adaugat in cos