Produsul a fost adaugat in cos

Dafin ulei esenţial pur (laurus nobilis) 10 ml

Producator: MAYAM

14.60 Lei

Pretul include TVA

  • Cumparati minim 4 bucati si aveti o reducere de 3 %
  • Cumparati minim 8 bucati si aveti o reducere de 5 %
  • Cantitate

Ai întrebări? Contacteaza-ne!

0752.498.740

LUNI-VINERI
09:00 - 17:00

Dafin ulei esenţial pur (laurus nobilis) 10 ml

Introducere

Uleiul esenţial de dafin este un ulei încălzitor, cu aromă proaspătă și puternică, antibacterian cu spectru larg, antiseptic și antalgic recunoscut. Recomandat pentru micoze și infecții cutanate, probleme circulatorii, ca aromaterapie în stări de astenie, depresii.

Nativ din regiunea mediteraneană, dafinul este arbore veşnic verde de 10 până la 20 de metri înălţime, cu frunze lucioase de un verde închis. Aceste frunze aromatice au fost utilizate încă de pe vremea imperiului Roman ca simbol de înţelepciune, pace şi protecţie. Învingătorii de la Jocurile Olimpice primeau o coroană de lauri pentru a fi lăudaţi.

Uleiul distilat din frunze este unul încălzitor, folosit adesea în aromaterapie dar şi pentru proprietăţile antiseptice sau pentru beneficiile pe care le aduce tractului respirator. Apreciat ca ingredient în diverse masaje, ca tonic pentru răceli şi dureri musculare, adesea folosit pentru combaterea căderii părului şi pentru a îmbunătăţi starea de sănătate a scalpului.

Conţine (conform Amendamentului 7 al Directivei Europene referitor la produsele cosmetice 2003/15/CE): linalool, limonene, eugenol

Alte denumiri: laur, laur nobil, laur comun

Metoda de obţinere: prin distilarea cu aburi din frunze

Zona geografică de provenienţă: Balcani

Prezentare: lichid clar galben pal, vâscozitate redusă

Nota parfumului: de mijloc

Aroma: proaspătă, puternică, aromată, erbacee, camforoasă, cu note condimentate

Amestecuri recomandate cu: salvie, ienupăr, rozmarin, chiparos, pin, uleiuri esenţiale de citrice

Componenţi principali: monoterpene: alfa-pinen, beta-pinen, sabinen, limonen; monoterpenoli: alfa-terpineol, linalol. Altele: borneol, eugenol, beta-cariofilen, chavicol

Punct de aprindere (temperatura la care produsul devine inflamabil): 50°C

Proprietăţi

  • antibacterian puternic cu spectru larg
  • antiviral puternic
  • antiseptic
  • fungicid
  • antalgic
  • insecticid
  • tonic
  • sudorific
  • încălzitor

Recomandări

  • afecţiuni virale
  • artrită, poliartrită, reumatism
  • afecţiuni cutanate: acnee, furuncule, ulcere
  • micoze cutanate
  • infecţii cutanate
  • piele grasă
  • probleme circulatorii
  • probleme ale scalpului, mătreaţă
  • astenie mentală, depresie

Review-uri (2 review-uri)

carmen c.
Scris in 21 februarie 2017
Rating: 5

a cumparat acest produs in 11 februarie 2017
Maria A.
Scris in 14 aprilie 2017
Rating: 5

a cumparat acest produs in 05 aprilie 2017

Lasa un comentariu sau pune o intrebare

  Produsul a fost adaugat in cos